Autoturism „înghiţit” de un crater adânc de peste doi metri

Un autoturism a căzut într-un crater adânc de peste doi metri, format în noaptea de miercuri spre joi, într-o parcare de pe o stradă din Râmnicul Sărat.

23 feb. 2017, 07:24
Autoturism „înghiţit” de un crater adânc de peste doi metri

Craterul, format în jurul orei 03,00, a „înghițit” un autoturism care se afla în parcare, surparea provocând un zgomot puternic.

„S-a surpat o zonă din parcarea de pe prima bandă a DN2 (E85). Prin libera observaţie şi prin intrarea în hrube pe proprie răspundere considerăm că suntem în faţa unor pivniţe brâncoveneşti, descoperiri similare fiind cunoscute şi la Merei şi Nenciuleşti. Importanţa descoperirii e deosebită, este vorba despre completarea unor informaţii de interes istoric despre Râmnicu Sărat, în plus acele vestigii conservate corespunzător şi cercetare pot reprezenta un important punct de atracţie turtistică a zonei”, a spus directorul adjunct al Muzeului Judeţean Buzău, Daniel Costache, potrivit News.ro.

„Nu sunt semne de infiltrație, a cedat o boltă a canalului care traversa drumul european”, a declarat, pentru AGERPRES, primarul municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Cârjan.

Potrivit sursei citate, „se putea și se mai poate produce o tragedie, căci este vorba de catacombele orașului vechi care traversează Drumul European”.

Sorin Cârjan susține că „autoritățile locale au împrejmuit zona, urmând ca în cursul zilei să asigure scoaterea autoturismului din groapă”.

Directorul adjunct al Muzeului Judeţean Buzău, Daniel Costache, a declarat că sub asfaltul surpat în centrul oraşului Râmnicu Sărat sunt, cel mai probabil, pivniţe brâncoveneşti, de la sfârşitul secolului al XVII-lea, care ar putea reprezenta „un important punct de atracţie turtistică a zonă”, el precizând că „nu este exclus ca DN 2 să fie afectat mult mai mult în viitorul apropiat sau mai îndepărtat”, întrucât există guri de aerisire fix sub sosea.