Avalanşă de viroze în Gorj. Tot mai mulţi copii au ajuns la spital VIDEO

Încălzirea vremii aduce tot mai mulţi copii bolnavi la spital. Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean din Tîrgu-Jiu este plină ochi. În ultimele zile s-au internat câteva zeci de pacienţi. Peste 1.000 de cazuri de viroze au fost înregistrate în Gorj, doar săptămâna aceasta.

RomaniaTV.net
25 feb. 2012, 18:56
Avalanşă de viroze în Gorj. Tot mai mulţi copii au ajuns la spital VIDEO

Virozele s-au manifestat extrem de violent, cu febră mare, vărsături şi convulsii.

„S-au prezentat copii, şcolari cu febră foarte mare, vărsături, dureri de cap, dureri abdominale”, a declarat Elena Cârstoiu, medic pediatru.

Pneumoniile, mai numeroase în ultimele zile, sunt răceli netratate, care au afectat în special adolescenţii şi persoanele care au lucrat mult în frig.

„În ultima săptămână am avut o creştere cu aproximativ 100 de cazuri atât la viroze cât şi la pneumonii. Noi am recomandat mereu părinţilor să îi ţină pe copii acasă dacă sunt bolnavi pentru a evita răspândirea virusului în colectivitate şi de asemenea, să-i îmbrace şi să-i protejeze pe micuţi în această perioadă”, a precizat Elena Piţian, purtător de cuvânt DSP Gorj.

Medicii recomandă ca de la primele semne de febră, greaţă şi vărsături, orice pacient afectat să vină de urgenţă la spital.