Avantajele curei cu grâu încolţit

Dacă săptămâna trecută ai pus grâu la încolțit în seara de Sfântul Andrei, în curând te vei putea bucura de efectele pozitive ale curei cu grâu. În caz contrar, poți să-l pui acum la încolțit.

RomaniaTV.net
08 dec. 2017, 08:07
Avantajele curei cu grâu încolţit

Alimentul nostru cel de toate zilele, nelipsit de pe masa noastră, cu care începem și ne terminăm ziua și anume mult îndrăgita pâine are la bază o cereală extrem de sănătoasă. Doar că procedeul prin intermediul căreia rezultă pâinea și cantitatea consumată poate dăuna sănătății tale.

Grâul, căci despre el este vorba, mai ales atunci când a încolțit este considerat ca fiind un aliment minune deoarece are efecte antioxidante și terapeutice surprinzătoare.

Dacă i se oferă condițiile prielnice, grâul îți va furniza o multitudine de nutrimenți, motiv pentru care și-a câștigat și numele de ou vegetal.

Sursă bună de minerale

Grâul după ce a încolțit și ai obținut iarba de grâu o poți consuma sub forma sucurilor ce îți vor oferi un veridic efect depurativ, antioxidant și curativ.

Citeşte şi 4 vitamine şi minerale de care nu te poţi lipsi

Semințele încolțite de grâu sunt bogate în minerale și vitamine, având în cantități foarte mari calciu, magneziu, fosfor dar și vitaminele A, B, E, D, K, PP, cât și enzime și hormoni vegetali.

Ce presupune cura cu grâu încolțit?

În primul rând trebuie menționat faptul că această cură va avea efecte vizibile abea după două săptămâni și este necesar să o ții de la 2-3 luni până la un an.

Dimineața pe stomacul gol este indicat a se consuma 1-2 lingurițe de grâu încolțit tocat cât mai mărunt amestecat cu un pic de miere, asta în cazul copiilor , iar pentru adulți doza recomandată este de 2-3 lingurițe.

Citeşte şi Cel mai complet aliment din lume. Conţine aproape toate vitaminele şi mineralele de care ai nevoie

Pentru asta achiziționează 1 kilogram de grâu și spală-l în mai multe ape pentru a-l curăța foarte bine.

După ce l-ai spălat pune-l într-o oală mai mare și acoperă grâul cu apă, este necesar să schimbi apa de două ori pe zi. Vei observa cum după aproximativ 2 săptămâni grâul va începe să crească.

Dintr-un kilogram de grâu pus la încolțit vei obține 1,5 kilograme de grâu încolțit, cantitate ce îți va ajunge exact pentru o săptămână de cură, deci ai grijă să fie grâul în permanență încolțit și crescut.

Efectele pozitive ale acestei cure

În primul rând vei beneficia de toate mineralele, vitaminele și antioxidanții conținuți de grâu. Consumând suc din iarbă de grâu dimineața pe stomacul gol vei contribui esențial la procesul de detoxificare al organismului și în cazul în care există afecțiuni hepatice, te vei bucura de efectele curative ale acestuia.

Citeşte şi De ce este oul alimentul complet

Nu vei mai avea probleme cu anemia, impotența, sterilitatea, durerile de cap, insomnie sau chiar depresia. Este considerat a fi un medicament pentru o gamă foarte largă de afecțiuni.

Efectul cel mai vizibil al acestei cure este că va stimula foarte mult procesul de digestie, iar acest efect va fi confirmat de către imaginea ce ți-o va afișa cântarul.

Are grijă atât de silueta cât și de sănătatea ta, profită din plin de elixirul verde al naturii, indiferent de vremea de afară.

Află cât de benefic este grâul pentru inima ta AICI.