AVARIA de la Gara de Nord a fost remediată după trei ore. Traficul a revenit la normal

Zeci de trenuri au avut întarzieri de până la 100 de minute, vineri, din cauza unei defecţiuni a sistemului de coordonare a traficului feroviar, la Gara de Nord. Avaria a fost remediată după aproximativ trei ore, în jurul orei 14.00.

09 oct. 2015, 10:04
AVARIA de la Gara de Nord a fost remediată după trei ore. Traficul a revenit la normal

UPDATE ora 14.00 Avaria a fost remediată, iar circulaţia a început să revină la normal. În momentul de faţă mai există câteva întârzieri, a căror durată nu e mai mare de 25 de minute.

Defecţiunea s-a produs vineri, în jurul orei 11.00, iar zeci de trenuri au fost afectate, având întârzieri cuprinse între 15 minute şi 100 de minute. Practic, timp de trei ore nu au mai funcţionat semnalele luminoase care permit intrarea şi ieşirea trenurilor din gară.

Din cauza defectării sistemului de coordonare a traficului feroviar, intrările şi plecările trenurilor în Gara de Nord au fost dirijate manual.

Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CFR Călători, a declarat pentru România TV: „Pentru pasagerii care au bilete la tren depunem eforturi ca legăturile pe care le au să nu fie pierdute. Avem nevoie de înţelegerea călătorilor. În momentul de faţă nu ştim exact cauzele producerii acestui deranjament„.

Compania Naţională CFR Călători a dat un comunicat în care prezintă situaţia existentă în moentul de faţă în Gara de Nord: „Trenurile care intră și pleacă în/din Gara de Nord înregistrează întârzieri la sosire și îndrumare, din cauza unor deranjamente electrice produse la sistemul de dirijare a traficului. Echipele de intervenție feroviare sunt pe teren și desfășoară deja lucrări pentru remedierea defecțiunilor survenite la instalațiile de dirijare a traficului„.