Averea lui Dan Diaconescu, verificată de Agenţia Naţională de Integritate

ANI s-a autosesizat după ce România TV a dezvăluit că omul de afaceri şi-a completat incorect declaraţia de avere. Dan Diaconescu a omis să treacă mai multe bunuri care i-au adus venituri considerabile.

07 apr. 2014, 08:53
Averea lui Dan Diaconescu, verificată de Agenţia Naţională de Integritate

Potrivit inspectorilor ANI, fondatorul PPDD a vândut 10 apartamente, care nu figurau în declaraţia sa de avere anterioară, din 2012. Diaconescu a încasat, din vânzarea imobilelor, 1,7 milioane de euro şi a aflat vestea că este cercetat în direct, la emisiunea „România Exclusiv”.

8 case au fost vândute către Florin Floştoiu, un partener de afaceri de-al lui Florin Floştoiu. O altă diferenţă notabilă între declaraţiile de avere din 2012 şi 2013 este valoarea bijuteriilor deţinute de Diaconescu. În 2012, acestea erau evaluate la 50.000 de euro, pe când în 2013 valoarea lor crescuse la 400.000 de euro.

Totuşi, Dan Diaconescu spune că averea sa nu are de ce să fie în vizorul Agenţiei Naţionale de Integritate pentru că nu a ajuns niciodată demnitar sau funcţionar al statului.

Averea lui Dan Diaconescu a fost mereu un mister, având în vedere că omul de afaceri a trecut pe numele OTV, familiei sau asociaţilor maşinile de lux, iachtul, elicopterul sau diverse proprietăţi.