Averea lui Mark Zuckerberg a scăzut cu 3,3 miliarde de dolari după ce a făcut anunţul schimbării news feed-ului

Mark Zuckerberg, co-fondatorul celui mai mare business de social media, şi-a privit averea scăzându-i cu 3,3 miliarde de dolari după ce a postat pe Facebook planurile sale de a îndrepta conţinutul "news feed-ului" spre familie şi prieteni, cu costul de a pierde bani din partea publicaţiilor şi a business-urilor, potrivit Bloomberg.

14 ian. 2018, 09:12
Averea lui Mark Zuckerberg a scăzut cu 3,3 miliarde de dolari după ce a făcut anunţul schimbării news feed-ului

Acţiunile companiei Facebook, cu baza în Menlo Park, California, au scăzut cu 4,5% vineri, scăzându-i averea luii Zuckerberg la 74 de miliarde de dolari.

Citeşte şi Schimbare RADICALĂ pe FACEBOOK. Presa internaţională este ÎNGRIJORATĂ

În cadrul topului miliardarilor efectuat de Bloomberg, acesta a pierdut poziţia de a patra cea mai bogată persoană din lume în favoarea magnatului din retail, Amancio Ortega.

Facebook a anunţat vineri că va opera modificări în modul de funcţionare al fluxului de ştiri, conţinutul media, de afaceri şi cel publicitar urmând să fie „umbrit” de subiecte care au potenţialul de a stârni discuţii între utilizatorii platformei online, potrivit bbc.com.

Potrivit specialiştilor în social media, modificările anunţate de Mark Zuckerberg, cofondatorul şi şeful platformei online, pe pagina sa de Facebook, sunt „semnificative”.

Citeşte şi Facebook se schimbă. Anunţul făcut de Mark Zuckerberg. Sute de mii de LIKE-uri şi share-uri

Astfel, conţinuturile publicate de companiile care activează în domeniile media, de afaceri şi publicitate îşi vor pierde din popularitate, sunt de părere reprezentanţii Facebook.

Modificările algoritmului care stabileşte prioritatea mesajelor afişate utilizatorilor Facebook vor intra în vigoare în săptămânile următoare.