AVEREA lui Sorin Oprescu ar putea fi pusă sub SECHESTRU

Procurorii DNA pregătesc punerea sub sechestru a averii lui Sorin Oprescu, relatează România TV. Anchetatorii încearcă să identifice conturile primarului, din țară și din străinătate, pentru a confisca bunurile obținute ilegal. În plus, procurorii analizează sute de ore de imagini, de pe camerele de supraveghere de la casa lui Sorin Oprescu din Ciolpani.

07 oct. 2015, 11:14
AVEREA lui Sorin Oprescu ar putea fi pusă sub SECHESTRU

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, se află în arest preventiv. Magistraţii de la Curtea de Apel București au respins, marţi, cererea lui Oprescu de înlocuire a arestului preventiv cu o măsură mai ușoară, arestul la domiciliu sau controlul judiciar, în dosarul în care este acuzat de luare de mită.

Potrivit România TV, procurorii ar urma să pună sechestru pe averea lui Oprescu, în dosarul în care este acuzat de luare de mită, după ce ar fi primit 25.000 de euro.

În acest caz, procurorii DNA au cerut inclusiv interceptarea şi filarea lui Sorin Oprescu la Viena, dar autorităţile din Austria au respins solicitarea, invocând detaliile sumare puse la dispoziţie, dar şi legislaţia.

Pe de altă parte, la data de 7 septembrie, Agenţia Naţională de Integritate a declanșat o procedura de verificare a averii primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Potrivit declarației de avere afișată pe site-ul PMB, Sorin Oprescu are în proprietate un teren de 1.000 de metri pătrați la Ciolpani și unul de 500 de metri pătrați la Predeal. Edilul deține un apartament în București, de 172 de metri pătrați, și o casă de 480 de metri pătrați, la Ciolpani.

CITEŞTE ŞI DNA a cerut interceptarea şi FILAREA lui Sorin Oprescu în străinătate. Ce s-a întâmplat

Primarul general al Capitalei are obiecte de artă în valoare de 57.000 de euro, obiecte de cult în valoare de 9.000 de euro, bijuterii, ceasuri, aparate electronice în valoare de 25.000 de euro.

Oprescu are conturi în bănci de 156.000 de lei și 32.800 de dolari, precum și două contracte de concesiune — unul de 597.400 lei și 20.500 euro, iar altul de 8.000 de lei.

La capitolul venituri Oprescu a menționat indemnizația de la PMB de 78.750 de lei pe an, salariul de profesor universitar și indemnizația de la academie, în total 69.560 de lei.

CITEŞTE ŞI Averea lui Sorin Oprescu, verificată de ANI

 Sorin Oprescu a fost arestat preventiv pe 7 septembrie, iar de atunci s-a confruntat cu mai multe probleme medicale, el fiind internat patru zile la Spitalul Universitar de Urgență București, unde a fost supus unor investigații amănunțite.