AVERILE a doi MANELIŞTI celebri, verificate de ANAF VIDEO

Maneliştii Nicolae Guţă şi Dan Bursuc sunt verificaţi de inspectorii ANAF pentru venituri nedeclarate la fisc, potrivit România TV. Cele două vedete sunt cunoscute pentru sumele mari pe care le încasează la diverse evenimente.

28 aug. 2015, 08:49
AVERILE a doi MANELIŞTI celebri, verificate de ANAF VIDEO

Fiscul a verificat peste 300.000 de contribuabili din România care au un risc ridicat de neplata taxelor. Pe această listă se află şi doi manelişti, potrivit România TV. Primul este Daniel Paraschiv, cunoscut sub numele de Dan Bursuc. Acesta este şi preşedintele Asociaţiei Muzicanţilor şi Lăutarilor romi din România, dar şi impresar pentru mulţi manelişti. Are o avere impresionantă, iar cei de la ANAF au descoperit că o mare parte din banii pe care i-a câştigat nu au fost declaraţi.

Al doilea manelist verificat de Fisc este Nicolae Guţă, care s-a lăudat cu averea sa fabuloasă. Ca să fie sigur că nu ridică suspiciuni, manelistul Guţă s-a asigurat că pe numele său să nu fie trecut mai nimic. Totul a fost împărţit între cei 11 copii ai săi, însă Fiscul are dreptul să verifice şi averile rudelor de gradul întâi, în cazul în care descoperă suspiciuni de fraudă.

Toate persoanele care sunt verificate de Fisc şi nu pot justifica averea au la dispoziţie două luni pentru a plăti taxele restante. În caz contrar, ANAF poate începe demersurile pentru executare silită.

Andreea Marin şi Ştefan Bănică Jr. se află şi ei pe lista contribuabili pentru care ANAF a propus verificarea fiscală amănunţită. Cei doi vor fi notificaţi de Fisc cu privire la începerea verificării fiscale şi li se va solicita să aducă dovada veniturilor în baza cărora s-au efectuat anumite cheltuieli.

Citeşte şi: Reacţia Andreei Marin după ce a aflat că ANAF îi va controla averea

ANAF a început, din luna august, verificarea persoanelor cu venituri mari care prezintă risc fiscal ridicat, cum ar fi asociaţi sau acţionari care au împrumutat firma cu peste 200.000 de lei, persoane care au cumpărat bunuri sau case de peste 70.000 de euro sau au achiziţionat maşini mai scumpe de 25.000 de euro, metodologia presupunând mai multe etape, care vor dura cel mult şase luni sau, dacă sunt necesare informaţii din străinătate, 12 luni.

De la preluarea mandatului (aprilie 2013), am restructurat mecanismele de combatere a evaziunii fiscale, iar astăzi, Antifrauda şi Inspecţia Fiscală scot din piaţă firmele fantomă şi destructurează lanţuri de firme evazioniste zi de zi. Mentalitatea privind obligativitatea emiterii bonului fiscal s-a schimbat radical. Acum a venit momentul, după doi ani de pregătiri laborioase, să apăsăm şi mai tare pedala luptei împotriva evaziunii, inclusiv pe segmentul persoanelor fizice. Fie ele personalităţi ale vieţii publice, manelişti, cămătari etc, cu toţii fiind pentru noi doar contribuabili cu obligaţii declarative. Cu toţii vor trebui, mai devreme sau mai târziu, să facă dovada fiscalizării veniturilor cu care şi-au construit averile„, a declarat preşedintele ANAF, Gelu Ştefan Diaconu.

CITEŞTE ŞI: Topul firmelor cu sume nedeclarate la ANAF. Ce companii apar pe lista neagră