Averile FABULOASE ale POLIŢIŞTILOR ŞPĂGARI din Timişoara

Capii poliţiei din Timiş, reţinuţi în scandalul de proporţii care a zguduit Inspectoratul, au reuşit să strângă averi colosale.

20 ian. 2015, 08:46
Averile FABULOASE ale POLIŢIŞTILOR ŞPĂGARI din Timişoara

Aceştia au vile chiar şi în străinătate, conduc maşini de lux şi au zeci de mii de euro în conturi. Adjunctul poliţiei are şi o explicaţie pentru sumele colosale pe care a reuşit să le economiosească, spune că a primit dar de nuntă, aproape 40.000 de euro, potrivit România TV.

Cu toţii au ajuns însă din vile, direct în spatele gratiilor, fiind vorba de şeful Poliţiei, adjunctul lui, şeful de la Rutieră, primarul din Recaş şi alţi patru poliţişti. Procurorii DNA spun că la nivelul conducerii Poliţiei era o adevărată caracatiţă a şpăgilor pentru muşamalizarea accidentelor rutiere.

Șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Timiș, comisar-șef Sorin Muntean, și adjunctul său, comisar-șef Florin Bolbos, au fost reținuți de procurorii Direcției Naționale Anticorupție. Primarul orașului Recaș, Teodor Pavel, a fost reținut luni seară de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, fiind acuzat de mai multe infracțiuni, au declarat surse judiciare .

Sursele susțin că în sarcina acestuia s-au reținut infracțiunile de instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, instigare la uzurparea funcției și instigare la hărțuire.

De asemenea, au fost reținuți șeful Poliției Recaș și alți doi ofițeri, după ce anterior aceeași măsură s-a luat și față de șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Timiș, comisar-șef Sorin Muntean, și adjunctul său, comisar-șef Florin Bolbos.

Cei doi sunt acuzați de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

La intrarea la DNA Timiș, unde au fost audiați, ambii au declarat că nu știu de ce au fost aduși și că așteaptă să afle care sunt acuzațiile.

Pe parcursul zilei, procurorii anticorupție au ridicat documente și aparatură IT de la mai multe instituții.

Direcția Națională Anticorupție a informat, luni dimineață, că sunt efectuate percheziții în opt locații situate în județele Timiș și Arad, din care cinci sunt instituții publice, iar restul la sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

„Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Timișoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție comise în perioada 2013 — 2014. În cursul zilei de 19 ianuarie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 8 locații situate în județele Timiș și Arad, din care 5 sunt instituții publice, iar restul la sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice”, se arată într-un comunicat al DNA.

Percheziţii DNA la IPJ Timiş, într-un dosar de corupţie. Şefii IPJ şi Poliţiei Rutiere, aduşi la AUDIERI

Potrivit unor surse judiciare, în dosar este vorba de infracțiuni de trafic de influență, abuz în serviciu, șantaj și ar fi implicați primarul din Recaș, Pavel Teodor, comisar-șef de poliție Sorin Petru Muntean, inspector-șef al Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, omul de afaceri Gelu Milutinovici și prefectul Eugen Dogariu.

Primarul orașului Recaș, Teodor Pavel, ar fi intervenit la conducerea IPJ Timiș, direct sau prin intermediari, pentru îndepărtarea din localitate a polițiștilor care au sancționat persoane din anturajul său, susțin sursele citate.

Edilul, care este vizat de o anchetă a DNA, ar fi exercitat presiuni asupra conducerilor IPJ Timiș și Poliției Recaș pentru ca polițiștii să nu-și mai îndeplinească atribuțiile de serviciu și să ignore eventualele contravenții rutiere pe care le constatau. El i-ar fi reproșat chiar unei persoane cu funcție de conducere în cadrul IPJ Timiș că a permis amplasarea unui echipaj cu aparat radar în localitatea sa.

Conform acelorași surse, conducerea IPJ Timiș s-ar fi arătat preocupată de rezolvarea solicitărilor primarului din Recaș, interesându-se dacă ofițerii și agenții din subordine s-au conformat restricțiilor impuse.

Primarul ar fi intervenit și pentru a interzice să fie efectuate controale și acțiuni pe linie rutieră pe anumite drumuri, pentru a se evita sancționarea cetățenilor în perioada campaniei electorale prezidențiale. Sursele judiciare au declarat luni, pentru Agerpres, că unor polițiști din cadrul Poliției Recaș li s-a cerut să nu își îndeplinească atribuțiile de serviciu de către unii șefi, aceștia interzicându-le lucrătorilor efectuarea de controale pe linie rutieră pe DC 147, DJ 609E, precum și pe străzile din interiorul localităților aflate pe raza de competență.

Aceleași surse au explicat că motivul era legat de faptul că primarul Teodor Pavel nu ar fi vrut sancționarea cetățenilor de pe raza orașului, mai ales în perioada campaniei electorale prezidențiale, deoarece dorea să câștige cu 51%.