AVERILE prezidenţiabililor. Cine sunt cei mai bogaţi candidaţi la Cotroceni VIDEO

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Pretendenţii la prima funcţie în stat sunt, aproape fără excepţie, oameni realizaţi profesional, cu averi frumoase. Cei mai avuţi prezidenţiabili sunt, de departe, Viorel Cataramă, Dan Diaconescu şi Călin Popescu Tăriceanu, informează România TV.

29 iul. 2014, 14:18
AVERILE prezidenţiabililor. Cine sunt cei mai bogaţi candidaţi la Cotroceni VIDEO

Cel mai bine cotat candidat la Preşedinţie, Victor Ponta, deţine două apartamente de pe vremea când era avocat şi un apartament cumpărat împreună cu soţia sa, Daciana Sârbu. Premierul a reuşit să economisească peste 50 de mii de euro şi are în garaj două autoturisme.

VICTOR PONTA cere sprijinul PSD pentru PREZIDENŢIALE, la Consiliul Naţional de la Craiova

Nici candidatul PNL la Preşedinţie nu este un om sărac. Klaus Iohannis are nu mai puţin de 6 imobile în Sibiu şi câştigă bani frumoşi din chirii. „Mă consider un om din clasa de mijloc, nu sunt nici bogat dar sigur, nu pot sa spun ca sunt sarac, am ce imi trebuie”, spunea recent Iohannis.

Viorel Cataramă şi Călin Popescu Tăriceanu, alţi doi liberali care vizează prima funcţie în stat, sunt printre cei mai bogaţi candidaţi.

Tăriceanu, relatează România TV, are o colecţie de maşini clasice şi o motocicletă, terenuri, apartamente şi case de vacanţă, dar şi peste o jumătate de milion de euro în conturi.

Klaus Iohannis, ATAC la trădători: Oameni pe care i-am făcut miniştri au devenit fraţi cu PSD

Viorel Cataramă se mândreşte cu o vilă superbă pe malul lacului Snagov şi cu o avere impresionantă: peste 130 de milioane de euro, bani câştigaţi din afaceri cu mobilă şi din imobiliare.

Un alt candidat cu putere financiară este Dan Diaconescu. Averea lui, trecută mai ales pe numele apropiaţilor, constă în 11 terenuri, spaţii comerciale, case şi maşini de lux, dar şi un iacht şi un elicopter.

Cătălin Predoiu a câştigat foarte bine din activitatea sa de avocat şi a investit banii în pasiunile sale: bijuterii şi obiecte de artă. Potrivit România TV, democrat-liberalul are bijuterii, ceasuri, tablouri şi cărţi în valoare de aproape 75 de mii de euro, dar şi două terenuri, o casă şi două maşini.

Cristian Diaconescu şi Kelemen Hunor sunt alţi doi candidaţi cărora nu le lipseşte nimic. Candidatul lui Traian Băsescu are două apartamente, două case, terenuri şi un automobil de lux. Kelemen Hunor a investit în terenuri şi artă.

Sebastian Lăzăroiu: Sunt SCEPTIC că Diaconescu va intra în turul II la prezidenţiale. Are ZILELE NUMĂRATE

La polul opus este fostul liberal Ioan Ghişe. Acesta trăieşte din salariul de parlamentar, are o casă în Braşov şi niciun ban în cont.