Avertisment de la meteorologi pentru VARA 2017. Se anunţă fenomene EXTREME, cu efecte CATASTROFALE

Meteorologii anunţă o vară grea, cu fenomene meteo extreme, care vor afecta culturile. Perioada iulie - septembrie se anunţă una secetoasă, cu caniculă şi furtuni puternice.

RomaniaTV.net
23 mart. 2017, 21:20
Avertisment de la meteorologi pentru VARA 2017. Se anunţă fenomene EXTREME, cu efecte CATASTROFALE

Fostul director al ANM, Ion Sandu, a avertizat, joi, la România TV, că există numeroase motive de îngrijorare în privinţa prognozei petru vara 2017. „Şi oamenii politici, şi populaţia trebuie să se îngrijoreze şi să ia măsuri de reducere a impactului, acesta este mesajul care trebuie transmis. Eu n-am să spun acum prognoza, dar putem transmite mesajul că iulie, august şi septembrie vor fi catastrofale pentru agricultură. Perioadele normale vor fi rare. Anul trecut în iulie şi august a fost secetă, din tendinţe s-ar putea să fie o secetă atât de puternică, încât culturile de primăvară să fie total compromise. Sunt motive de îngrijorare şi nu mai e timp să se aştepte să se facă perdele de protecţie”, a explicat Ion Sandu.

Fostul director ANM a precizat că în ultimele două luni de vară calendaristică temperaturile vor fi extrem de ridicate, dar că vom avea parteşi de furtuni puternice. „Poţi să ai 40 e litri într-o singură zi şi tot e secetă, că în restul lunii nu mai plouă deloc. Te apucă frica la cum arată prognozele pentru vară. Când ai prognoză cu temperaturi foarte mari, e de aşteptat ca furtunile să fie şi mai violente”, a amai spus Sandu.

Citeşte şi Ion Sandu: Serviciul meteorologic nu se poate privatiza. Nu mai ai controlul dacă se declanşează război meteorologic