Avertisment dur al lui Cameron: Rusia trebuie oprită înainte să destabilizeze ţări ale UE ca România

Marea Britanie nu va lansa cel de-al treilea război mondial din cauza implicării Rusiei în Ucraina, dar Occidentul trebuie să impună o limită, pentru că în caz contrar Rusia va începe să exercite presiuni similare asupra unor ţări membre ale Uniunii Europene din estul continentului, cum este România, a afirmat miercuri premierul britanic David Cameron, citat de Daily Telegraph.

RomaniaTV.net
30 iul. 2014, 19:36
Avertisment dur al lui Cameron: Rusia trebuie oprită înainte să destabilizeze ţări ale UE ca România

‘Trebuie să ne punem întrebarea ce mai putem face mai mult decât atât? Nu vom lansa un război european, nu vom trimite flota la Marea Neagră, nu căutăm o confruntare militară, dar trebuie să folosim puterea economică de care dispunem’, a spus Cameron, întrebat ce poate face guvernul britanic pentru a-l opri pe preşedintele rus Vladimir Putin şi pentru a sprijini Ucraina, cu prilejul unei discuţii cu personalul United Utilities, principala companie de apă din Marea Britanie, la Warrington (vestul Angliei).

Potrivit lui Cameron, ‘Uniunea Europeană şi SUA sunt hotărâte să demonstreze Rusiei că ceea ce face este inacceptabil. Este inacceptabil şi pentru că, dacă stăm deoparte şi nu facem nimic, mâine (ruşii) vor destabiliza ţări din regiunea baltică, vor destabiliza România, vecinii Rusiei vor începe să simtă presiunea acţiunilor lui Putin‘.

Premierul britanic a apreciat totodată că exercitarea de presiuni economice asupra Rusiei va da rezultate întrucât ‘în cele din urmă Rusia are nevoie de Europa şi America mai mult decât au nevoie America şi Europa de Rusia’.