Avertisment dur privind legea salarizării: „Dacă se va aplica, probabil după o jumătate de an salariile vor fi tăiate la loc”

Aplicarea legii salarizării unice va duce la situaţia în care, probabil, după o jumătate de an inflaţia şi rata de îndatorare a statului vor creşte atât de mult, încât autorităţile vor fi nevoite să taie la loc majorările salariale, a declarat, luni, Florin Jianu, reprezentant al Consiliului Naţional pentru Întreprinderile Private Mici şi Mijlocii (CNIPMM) şi fost ministru pentru Mediul de Afaceri.

29 mai 2017, 12:18
Avertisment dur privind legea salarizării: „Dacă se va aplica, probabil după o jumătate de an salariile vor fi tăiate la loc”

„Dacă se insistă pe aplicarea acestei legi, vom asista la o lipsă de sustenabilitate. O vom vedea probabil aplicată o jumătate de an, după care nu vor mai exista bani, inflaţia va creşte, rata de îndatorare a statului va creşte şi probabil foarte scurt timp vom reveni la situaţia iniţială, lucru care însă nu va fi simplu, pentru că practic se vor tăia salariile”, a spus Jianu, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a amintit că, în 2014, Curtea Constituţională a decis că tăierile de salarii din timpul Guvernului Boc nu au fost constituţionale, iar statul a trebuit să dea banii înapoi.

Citeşte şi Ministerul Justiţiei îşi afirmă sprijinul pentru angajaţii săi privind salariile grefierilor şi IT-iştilor

„Ridicăm încă o dată acest semnal de alarmă, pentru că este nevoie de echilibru, este nevoie, dincolo de calculele politice, de calcule economice foarte bine justificate, bazate pe puterile economiei actuale. Şi, încă o dată, să introducem întotdeauna sursa banilor”, a adăugat Jianu.

Potrivit acestuia, legea a fost votată de Senat cu 54 de modificări admise, însă fără a exista o evidenţă a impactului şi fără a se arăta de unde vor veni aceşti bani.