Avertisment: NU RĂSPUNDEŢI la acest număr! Distruge cartela SIM şi telefonul mobil!

Fraudele pe telefoanele mobile s-au diversificat în ultima vreme. Atenţie la ce numere de telefon răspundeţi şi pe cine sunaţi. 

27 ian. 2016, 08:32

Un nou tip de fraudă face ravagii. Ești sunat de o persoană care se dă drept operator al unei companii de telefonie mobilă. Îți va spune că e ceva în neregulă cu factura ta și te va ruga să tastezi un cod de cifre. Dacă faci asta îi incarci cartela respectivului cu 300 euro, relatează observator.tv.

Informare:

”În atenţia tuturor deţinătorilor de telefoane mobile: Dacă un corespondent lasă un mesaj sa apelati numărul 06 07 74 52 41. Nu apelaţi în nici un caz acest număr; factura dumneavoastră va fi foarte mare.

Această informaţie, transmisă de Oficiul Central de Stopare a Terorismului, a fost comunicată în masă.

După un timp escrocii au găsit un alt sistem pentru utilizarea frauduloasă a mobilelor. Ei vă apelează pe GSM, se prezintă ca fiind Provider (retea în care sunteţi abonat), vă cer să introduceţi un cod care este 09 # explicându-vă că este vorba de o verificarea a mobilului dumneavoastră.

Nu tastați în niciun caz codul indicat și închideți imediat! Hoții dispun de dispozitive ce le permit să citească cu acest cod cartela SIM.”