Avertisment pentru parlamentarii PSD care au votat contra Guvernului Cioloş

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică, în emisiunea "După 20 de ani", că 12 parlamentari social-democrați au votat împotrivă la învestirea Guvernului Cioloș, el adăugând că nu vor exista consecințe împotriva acestora, dar imaginea lor în partid "începe să se deterioreze".

29 nov. 2015, 13:32
Avertisment pentru parlamentarii PSD care au votat contra Guvernului Cioloş

Liviu Dragnea a precizat că nu i se pare normal ca unii parlamentari să încalce directivele de partid în astfel de situaţii pentru a fi „vedete la televizor”. „De la noi, 12 parlamentari au votat împotrivă. Așa au considerat de cuviință. Sunt colegi care au considerat că în astfel de momente nu mai este important partidul care i-a făcut parlamentari, ci poate e mai important să facă pe vedeta la televizor și eu trebuie să votez împotrivă, pentru că așa cred eu, sunt o personalitate”, a subliniat Dragnea.

El a adăugat că atunci când s-au făcut listele USL, toți cei vizați erau membri de partid și susțineau linia partidului: „În situații de genul acesta, după ce a fost luată o decizie cu o majoritate zdrobitoare, totuși, ține de caracter. Tu, membru al unui partid pe care spui că îl respecți și datorită căruia ai ajuns parlamentar ca să poți ieși la televizor, ar trebui să respecți această decizie”.

Întrebat dacă vor exista consecințe împotriva acestor parlamentari, el a răspuns inițial negativ, adăugând însă că s-a deteriorat imaginea acestora în partid. „Nu, dar consecințele deja sunt, imaginea lor în partid începe să se deterioreze și va fi ceva natural”, a mai spus Dragnea.