Avertismentul Asociaţiei Pro Consumatori: Un milion de porci vor fi incineraţi din cauza unei epidemii false de pestă porcină

România se confruntă cu o criză fără precedent. În prezent au fost depistate peste 300 de focare de pestă porcină și zeci de afaceri mici au fost închise. Peste 100.000 de porci au fost deja sacrificați și se vorbește deja că s-ar ajunge până la finalul anului la peste un milion de animale ucise.

31 iul. 2018, 18:33
Avertismentul Asociaţiei Pro Consumatori: Un milion de porci vor fi incineraţi din cauza unei epidemii false de pestă porcină

Asociaţia Pro Consumatori a transmis un mesaj extrem de dur cu privire la această situaţie şi consideră că epidemia este una falsă şi că are rolul de a distruge afacerile românilor şi a zdruncina economia ţării.

„În România avem o epidemie falsă de pestă porcină africană, al cărei scop este distrugerea capitalului autohton şi aducerea la sapă de lemn a ţăranului român!

5,6 milioane kilograme de carne de porc au fost distruse prin incinerare/îngropare, ceea ce înseamnă 10% din consumul anual de carne al românilor! Acţiunea pesta porcină africană va incinera până la finalul anului peste 1 milion de porci!”, spun cei de la Pro Consumatori, potrivit capital.ro.

„România a pierdut statutul de ţară liberă de pestă porcină şi nu mai poate exporta carne de porc timp de 3 ani! Pesta porcină africană poate provoca României pierderi de miliarde de euro!

Pesta porcină aduce sărăcie în România! Plata despăgubirilor pentru animalele ucise şi incinerate/îngropate se face la valoarea de piaţă stabilită de către o comisie, în termen de 90 de zile de la uciderea animalului! Proprietarii de porci din gospodăriile ţărăneşti riscă amenzi cuprinse între 3000 lei şi 6000 lei, dacă nu declară animalele bolnave la medicul veterinar în termen de 48 de ore!

Pesta porcină aduce foametea în România, mii de familii din mediul rural vor fi lipsite de hrană prin confiscarea porcilor în vederea incinerării! Pesta porcina distruge afacerile mici cu carne de porc! Pesta porcină produce şomaj, mii de angajaţi vor fi disponibilizaţi!

Opriţi distrugerea zootehniei româneşti!

Opriţi distrugerea ţăranului român!

Opriţi distrugerea producătorilor tradiţionali de produse din carne de porc!”, au mai transmis reprezentanţii Asociaţiei Pro Consumatori.

APC pichetează în data de 2 august sediul Ministerului Agriculturii şi cel al ANSVSA!