Avertismentul astronauţilor: „Doar norocul ne mai poate salva”

ZIUA PĂMÂNTULUI 2014. Pe 22 aprilie 2014, cu ocazia Zilei Pământului, trei foşti astronauţi NASA vor organiza o conferinţă de presă în cadrul căreia vor prezenta noi dovezi descoperite de oamenii de ştiinţă ce atestă că planeta noastră a suferit de 3 până la 10 ori mai multe impacturi cu asteroizi uriaşi decât se credea până acum.

22 apr. 2014, 09:53
Avertismentul astronauţilor: „Doar norocul ne mai poate salva”

ZIUA PĂMÂNTULUI 2014. Datele colectate de o reţea de avertizare asupra armelor nucleare, ce vor fi dezvăluite de Ed Lu, fost astronaut şi totodată CEO-ul Fundaţiei B612, în cadrul conferinţei vor arăta că „singurul lucru care previne o catastrofă provocată de un asteroid de dimensiunile unui oraş este norocul chior”.

Cercetătorii au descoperit că din 2001 până astăzi au avut loc 26 de explozii de o intensitate similară celor produse de o bombă atomică. Exploziile au avut loc în regiuni izolate, departe de zonele locuite, însă au fost detectate de o reţea de avertizare concepută pentru a detecta exploziile nucleare.

PASĂREA COLIBRI zboară mai repede decât un avion de vânatoare. Este greu de fotografiat

„Această reţea a detectat 26 de explozii multi-kiloton din 2001, toate datorându-se impacturilor asteroizilor. Aceste date arată că impactul unui asteroid nu este un eveniment rar, ci are loc de 3-10 ori mai des decât credeam până acum. Faptul că niciunul dintre aceste impacturi arătate în clipul video nu a fost detectat în prealabil dovedeşte că singurul lucru care previne o catastrofă este norocul chior. Scopul misiunii B612 Sentinel este de a găsi şi de a detecta asteroizii cu câteva decenii înainte să lovească Pământul, pentru a ne permite să le deviem traseul”, a comentat Ed Lu, CEO-ul fundaţiei B612, care organizează conferinţa de presă, potrivit descopera.ro

La eveniment vor participa şi astronauţii Tom Jones şi Bill Anders, aceştia ţinând o prelegere intitulată „Salvând Pământul prin ţinerea asteroizilor de mari dimensiuni la distanţă”.

Fundaţia B612 a lansat un parteneriat cu Ball Aerospace pentru a construi Sentinel Infrared Space Telescope Mission. Atunci când va ajunge pe o orbită solară, mai aproape de Soare decât de Terra, Sentinel va folosi razele infraroşii pentru a detecta sute de mii de obiecte mai mari de 140 de metri în diametru ce se găsesc în apropierea Pământului şi care nu sunt cunoscute astăzi oamenilor.