Avertizare COD GALBEN DE CANICULĂ: Vor fi 37 de grade Celsius la umbră

Meteorologii au emis avertizare COD GALBEN de CANICULĂ şi disconfort termic. De luni, vremea va fi călduroasă în toată ţara, caniculară în regiunile vestice şi nord-vestice. Temperaturile maxime vor ajunge până la 37 de grade Celsius la umbră. Marţi şi miercuri valul de căldură se va extinde în toată ţara.

RomaniaTV.net
05 iul. 2015, 09:02

COD GALBEN. Potrivit ANM, în cursul zilei de luni, 6 iulie, vremea va fi călduroasă în toată ţara, caniculară în regiunile vestice şi nord-vestice, unde se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35…37 de grade, iar indicele de temperatură- umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Maxime termice de 35…36 de grade vor fi şi în celelalte regiuni, dar pe arii restrânse.

În zilele de marţi şi miercuri (7-8 iulie), valul de căldură se va intensifica şi se va extinde în toată ţara.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO. Sfârşit de săptămână ploios, dar de luni vine CANICULA

PROGNOZA METEO. Marţi, vremea se va menţine călduroasă în toată ţara, caniculară după-amiaza în special la câmpie şi la podiş, unde disconfortul termic va fi accentuat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 31 şi 39 de grade in Banat, poate si in sudul Crisanei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza şi seara în nord şi in nord-est, unde izolat vor fi averse slabe şi descărcări electrice.

În Bucureşti, vremea va fi caniculară în orele amiezii, când se va înregistra o temperatură maximă de 35…36 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab.

Si MIERCURI vremea va fi caniculară în toate zonele de câmpie şi podiş, iar disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorări după-amiaza şi noaptea în nordul şi nord-vestul ţării, unde pe arii restrânse vor fi averse slabe şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat.

Joi canicula persita in sud si in est, dar in celelalte zone, apoi si in zilele următoare valorile termice vor marca o scădere treptată şi se vor apropia de mediile climatologice ale perioadei în toate regiunile dar treptat îşi vor face apariţia ploile de vara si desc electrice.