Avertizare COD GALBEN de CEAŢĂ, valabilă în mai multe judeţe din ţară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, un cod galben de ceaţă valabil în mai multe judeţe din ţară.

09 nov. 2014, 06:22
Avertizare COD GALBEN de CEAŢĂ, valabilă în mai multe judeţe din ţară

Între orele 11.00 şi 14.00 pe spații relativ extinse în județele Botoșani, Suceava, Bacău și Vrancea și local în județele Neamț și Iași, inclusiv drumurile naționale și europene aferente, se va semnala ceață cu vizibilitate redusă sub 200 m, local sub 50 m.

Potrivit INFOTRAFIC, circulația rutieră pe numeroase artere rutiere importante din țară s-a desfășurat dificil, din cauza ceții dense. Pentru prevenirea accidentelor rutiere, conducătorilor auto le este recomandat să reducă viteza, să nu se angajeze în depăşiri riscante şi să folosească luminile de întâlnire, iar dacă vizibilitatea scade semnificativ şi pe cele de ceaţă.

PROGNOZA METEO. Duminică, temperaturile mai scad puţin, însă vremea tot caldă rămâne pentru data din calendar, cu maxime la amiază de la 8…10 grade în zonele cu ceaţă persistentă din est şi sud-est, unde izolat va burniţa, până la 20…21 de grade în Dealurile de Vest, mai însorite. În celelalte regiuni înnorările vor fi temporare şi numai izolat şi trecător va ploua slab, iar pe crestele înalte de munte vântul va fi în continuare mai agitat.

În Bucureşti, duminică va fi cer temporar noros, iar dimineaţa va fi ceaţă, posibil asociată trecător cu burniţă. Dar până la amaiză se adună totuşi aproximativ 15 grade în termometre.