Avertizare COD GALBEN de FURTUNĂ. Vezi zonele vizate

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni seară, o atenţionare nowcasting Cod galben de ploi şi vijelii. 

RomaniaTV.net
21 iul. 2014, 17:35
Avertizare COD GALBEN de FURTUNĂ. Vezi zonele vizate

Intre orele 21:15 si 22:15, în judeţul Arad - zona localitatilor Cernei, Craiva, Beliu, Hasmas, Arcchis, Carand, în judeţul Bihor - zona localitatilor Olcea, Ucuris, Hodisel, Oclusa de Beius, Soimi, Dumbravita de Codru si Husasau de Tinca, Miersig, Sititeleg, Osand, Gepis, se vor semnala frecvente descarcari electrice, grindina de dimensiuni mici, averse de ploaie care vor cumula izolat peste 15 l/mp, intensificari ale vantului de scurta durata, averse de ploaie care vor cumula izolat peste 15 l/mp, intensificari ale vantului de scurta durata.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis şi o informare de vreme severă pentru intervalul 22 iulie, ora 04 - 23 iulie, 22. Din dimineaţa zilei de marţi, 22 iulie, până în seara zilei de miercuri, 23 iulie, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată, la început în Banat şi Crişana, apoi în Oltenia, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei şi a Moldovei şi în vestul Munteniei. Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua şi aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 30...40 l/mp.

Instabilitatea atmosferică se va manifesta şi în partea de sud-est a teritoriului, în special spre sfârşitul intervalului, dar pe arii mai restrânse.

Citeste şi PROGNOZA METEO pe RomaniaTV.NET

Intre orele 21:15 si 22:15, în judeţul Arad – zona localitatilor Cernei, Craiva, Beliu, Hasmas, Arcchis, Carand, în judeţul Bihor – zona localitatilor Olcea, Ucuris, Hodisel, Oclusa de Beius, Soimi, Dumbravita de Codru si Husasau de Tinca, Miersig, Sititeleg, Osand, Gepis, se vor semnala frecvente descarcari electrice, grindina de dimensiuni mici, averse de ploaie care vor cumula izolat peste 15 l/mp, intensificari ale vantului de scurta durata, averse de ploaie care vor cumula izolat peste 15 l/mp, intensificari ale vantului de scurta durata.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis şi o informare de vreme severă pentru intervalul 22 iulie, ora 04 – 23 iulie, 22. Din dimineaţa zilei de marţi, 22 iulie, până în seara zilei de miercuri, 23 iulie, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată, la început în Banat şi Crişana, apoi în Oltenia, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei şi a Moldovei şi în vestul Munteniei. Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua şi aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 30…40 l/mp.

Instabilitatea atmosferică se va manifesta şi în partea de sud-est a teritoriului, în special spre sfârşitul intervalului, dar pe arii mai restrânse.

Citeste şi PROGNOZA METEO pe RomaniaTV.NET