Avertizare COD GALBEN de lapoviţă şi ninsoare. Vezi zonele afectate

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis marţi un cod galben de lapoviţă şi ninsoare valabil pentru mai multe judeţe din ţară.  

RomaniaTV.net
01 oct. 2013, 10:16
Avertizare COD GALBEN de lapoviţă şi ninsoare. Vezi zonele afectate

În intervalul 13.25 si 16.00, în zona montană a judeţelor Buzău şi Prahova sunt aşteptate cantităţi de precipitaţii în transformare în lapoviţă şi ninsoare în zonele montane şi submontane; cantităţile de precipitaţii mai pot atinge 10-15 l/mp; intensificări ale vântului care pot atinge 30…40 km/h.

Intre orele 13:30 si 16:00, în judeţele Suceava, Bacău, Vrancea şi Neamţ se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie în zonele joase de relief şi sub formă de lapoviţă şi ninsori în zona Subcarpatică şi de munte; intensificări ale vântului care pe crestele montane pot depăşi 100 km/h, viscolind zăpada.

Intre orele 14.00 si 16.00, în judeţele Covasna, Braşov şi Harghita se vor semnala în zonele limitrofe muntelui din judeţele avertizate, precipitaţiile continuă să cadă sub formă de lapoviţă şi ninsoare; cantităţile de precipitaţii mai pot depăşi 10 l/mp.

Iarna s-a instalat deja în zonele montane din ţară. În Braşov, Harghita, Vrancea, Covasna şi Suceava s-a aşternut deja un strat de zăpadă.