Avertizare COD GALBEN de vânt puternic pentru mai multe judeţe

Meteorologii au emis avertizare COD GALBEN de vânt puternic pentru 13 judeţe din vestul ţării. Avertizarea va intra în vigoare în noaptea de miercuri spre joi, de la ora 2. Local și temporar vântul va avea intensificări și în regiunile estice, sud-estice, precum și în cele nord-vestice, dar cu viteze ce se vor situa în general între 50...55 km/h. Pe arii restrânse la munte se vor semnala precipitații mixte.

RomaniaTV.net
27 dec. 2017, 11:58
Avertizare COD GALBEN de vânt puternic pentru mai multe judeţe

În cursul nopții de miercuri spre joi (27/28 decembrie) vântul se va intensifica treptat, la început în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Occidentali, iar din dimineața zilei de joi (28 decembrie) și în Banat și local în Crișana.

În județele Caraș-Severin, Timiș și Arad vor fi rafale de 55 … 75 km/h, iar la munte vor depăși 80 km/h și temporar, pe crestele cele mai înalte ale Carpaților Meridionali, 90…100 km/h.

Vizate de avertizare meteo cod galben sunt zone din judeţele: Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Hunedoara, Cluj, Alba, Sibiu, Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa.

Local și temporar vântul va avea intensificări și în regiunile estice, sud-estice, precum și în cele nord-vestice, dar cu viteze ce se vor situa în general între 50…55 km/h. Pe arii restrânse la munte se vor semnala precipitații mixte.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pentru perioada 25 decembrie – 7 ianuarie. Se anunţă NINSORI. Cum va fi vremea de Revelion

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va fi, în continuare, cu mult mai caldă decât în mod obișnuit la sfârșit de decembrie. Cerul se va înnora și va ploua, în regiunile vestice și de sud-vest, iar noaptea, pe arii mai restrânse și în restul teritoriului. La munte, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va prezenta intensificări în vestul țării și în zona montană, dar local și temporar și în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 7 și 15 grade, iar cele minime între 1 și 10 grade. La începutul intervalului, mai ales în sud și est, local, va fi ceață.

VREMEA IN BUCUREŞTI. Vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit la sfârșitul lunii decembrie. Cerul se va înnora treptat și în cursul nopții, temporar va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimă va fi de 5…7 grade. La începutul intervalului, vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit la această dată, deși temperatura aerului va scădea, iar scăderea va fi mai accentuată în vestul, nord-vestul și centrul țării. Maximele se vor încadra între 3 și 12 grade, iar minimele între -5 și 8 grade. Cerul va avea înnorări și va ploua în regiunile estice și de sud-est, unde, în cursul nopții izolat, vor fi condiții și de lapoviță. În interiorul arcului carpatic, local vor fi precipitații, la început mai ales ploi, apoi lapoviță și ninsoare. La munte, treptat, vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări, în special, în zona montană.

VREMEA IN BUCUREŞTI. Vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit la această dată, deși temperatura aerului va fi în scădere. Astfel, maxima se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar minima va fi de 1….2 grade. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Temperatura aerului va continua să scadă, până la valori în jurul celor climatologic specifice perioadei. Cerul va fi temporar noros. Ziua vor fi ploi și lapoviță, local în sud-est și în est și izolat în centru, iar noaptea, mai ales ninsori, pe arii restrânse, în regiunile intracarpatice. La munte, vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană, dar și pe litoral. La nivelul întregii țări, maximele se vor încadra între 1 și 9 grade, iar minimele între -8 și 2 grade, mai scăzute în depresiuni, spre -10 grade.

VREMEA IN BUCUREŞTI. Temperatura aerului va continua să scadă. Astfel, maxima va fi de 5…6 grade, iar minima de -4…-2 grade. Cerul va fi temporar noros și, pe parcursul zilei, va mai ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat.

PROGNOZA METEO DUMINICA – MARTI. Temperatura aerului va crește, astfel încât vremea va deveni, din nou, caldă pentru această perioadă. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în vestul, nordul și centrul țării.

VREMEA IN BUCUREŞTI. Vremea se va încălzi din nou, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă.