AVERTIZARE COD GALBEN. Ninsori, ploi şi vânt puternic în jumătate de ţară VIDEO

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de precipitaţii însemnate cantitativ, ninsori la munte şi intensificări ale vântului. Alerta este valabilă în intervalul 06 aprilie, ora 15 – 07 aprilie, ora 20. 

RomaniaTV.net
06 apr. 2015, 06:54

Potrivit meteorologilor, în intervalul 06 aprilie, ora 15 – 07 aprilie, ora 20, în regiunile estice şi sud-estice vor fi precipitaţii sub formă de ploaie şi trecător lapoviţă sau ninsoare, iar vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de peste 50…60 km/h. Cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp, iar în judeţele Galaţi, Brăila, Tulcea şi Constanţa, pe arii restrânse, 40…50 l/mp.

În zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali va ninge, se va depune strat nou de zăpadă şi vor fi intervale în care ninsoarea va fi viscolită.

 

În următoarele zile, vremea se anunţă rece pentru această perioadă. 

MARŢI. Termometrele vor indica temperaturi maxime de la 6 grade in estul Transilvaniei la 12 până cel mult 13 grade in Crisana si in Banat. Vor mai fi înnorări precipitaţii, local în sud, in centru şi in est şi izolat în rest, apoi in noaptea urmatoare, aria precipitaţiilor se va restrânge.

Vor fi ninsori la munte la munte, mixte în Moldova şi în depresiuni şi mai ales ploi în rest, iar izolat cantitãţile de apã mai pot fi însemnate. Vântul va sufla mai tare in est şi in sud-est si la munte.

CITEŞTE ŞI INFORMARE ANM de vreme rea: Ploi abundente, ninsori la munte şi vânt puternic

BUCUREŞTI. Vreme rece marti si in Capitala, unde mercurul ajunge la maxime de 9 grade. Cerul va fi mai mult incarcat de nori si temporar mai ploua.

MIERCURI. Temperaturile cresc, îndeosebi în regiunile extracarpatice, dar regimul termic va fi inca sub cel normal in aceasta perioada. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în est, in sud-est şi în zona montanã unde izolat vor fi precipitaţii slabe.

Continua sa ninga la munte, cad precipitatii mixte in Moldova, iar în rest vor fi ploi. Vântul va sufla cu intensificãri local şi temporar în toate zonele, cu viteze mai mari în est şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 grade in estul Transilvaniei şi 14 grade in Banat.

BUCUREŞTI. In Capitala ziua incepe cu innorari, dar treptat cerul devine variabil. Aparitia soarelui face ca vremea sa se incalzesca usor, vor fi 12, poate 13 grade dupa amiza.

JOI, vremea va fi predominant frumoasa, cu cer variabil si ceva mai multi nori in sud-est insa si aici sansele de ploaie sunt mici. Maximele se vor situa intre 8 si 17 grade.

De vineri, pana la finalul saptamanii, temperaturile continua sa creasca si vor fi in jurul celor normal. În prima zi de Pasti ne asteptam chiar si la maxime de 20 grade si usor peste aceasta valoare in vest si in sud. In tot acest interval, sansele de precipitatii sunt destul de reduse.