Avertizare de VREME SEVERĂ. COD GALBEN de furtună

Meteorologii au emis, vineri, o avertizare COD GALBEN de furtună.

RomaniaTV.net
02 mai 2014, 10:33
Avertizare de VREME SEVERĂ. COD GALBEN de furtună

Intre orele 18:25 si 19:55, în- sud-vestul jud.Arad: zona mun. Arad, Pecica, Nadlac, Vinga – vestul si nord-vestul jud. Timis se vor semnala averse de ploaie ce pot cumula peste 25 l/mp, izolat grindina de dimensiuni mici, intensificari de scurta durata ale vantului, frecvente descarcari electrice.

Intre orele 18:30 si 20:00, în jumătatea nordică a judeţului Olt şi local în judeţele Mehedinţi, Gorj şi Dolj (inclusiv zona mun. Slatina şi Craiova) sunt asteptate frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, averse ce pot depăşi 20 l/mp şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Citeşte şi PROGNOZA METEO: Cum va fi vremea în primul weekend din mai

PROGNOZA METEO Vineri, la deal şi la munte, ca şi în sud-vestul ţării, tot despre vreme instabilă vorbim, iar din când în când, mai ales în orele amiezii şi la începutul nopţii se adună nori negri care aduc averse cu tunete, fulgere şi vânt în rafale. În celelalte regiuni, doar pe alocuri apar astfel de manifestări de instabilitate.

Dar nu vorbim despre ploi slabe, căci la nivel izolat se aşteaptă peste 20 l/mp, şi vor fi şi condiţii pentru căderi de grindină. În aceste condiţii, temepraturile maxime pornesc de la 16…18 pe litoral şi în depresiuni şi ating local 24…25 de grade extrem de generoase, prin Moldova şi Muntenia

În Bucureşti, înnorările sunt mai accentuate după amiază, când sunt posibile ploi de scurtă durata, descărcări electrice şi unele intensifiacri ale vântului. Pe fond tremic destul de cald, de altfel, căci maximă zilei va atinge 22…23 de grade.