AVERTIZARE METEO: Ninsori, lapoviţă şi temperaturi scăzute. Ninge la Bucureşti

Meteorologii au emis, duminică, o nouă informare de ninsori moderate cantitativ la munte, precipitaţii mixte în sud şi est şi intensificări ale vântului în est şi sud-est. Avertizarea este valabilă până luni, la ora 15.00, interval în care meteorologii anunţă că va fi mai frig decât este normal în această perioadă a anului. 

RomaniaTV.net
17 dec. 2017, 12:04
AVERTIZARE METEO: Ninsori, lapoviţă şi temperaturi scăzute. Ninge la Bucureşti

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), până luni la ora 15.00, va ninge în general moderat cantitativ în Carpaţii  Meridionali şi de Curbură, unde se va depune strat nou de zăpadă.

PROGNOZA METEO DE CRACIUN SI REVELION: Cum va fi vremea în Bucureşti

De asemenea, în estul Transilvaniei şi în centrul şi sudul Moldovei, în după-amiaza zilei de duminică şi în prima parte a nopţii de duminică spre luni, vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare.

”În dealurile sudice vor fi ninsori şi lapoviţă, iar în Dobrogea şi Câmpia Română ploile se vor transforma temporar în lapoviţă şi ninsoare”, anunţă meteorologii.

Potrivit acestora, vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de până la 45…50 km/h în regiunile estice şi sud-estice, iar pe litoral şi în zona Carpaţilor de Curbură rafalele vor fi în jurul a 55 km/h.     

Potrivit ANM, răcirea vremii va continua, astfel că valorile termice vor fi în majoritatea zonelor mai scăzute decât normele perioadei, iar minimele vor deveni negative în toată ţara. 

PROGNOZA METEO IANUARIE-FEBRUARIE: Unde va fi o iarnă blândă şi lipsită de zăpadă

În cazul în care vremea se strică radical, în unele zone elevii ar putea lua vacanţă mai devreme. Conform reglementărilor în vigoare, hotărârea de întrerupere temporară a activităţii este exclusiv la latitudinea conducerilor instituţiilor de învăţământ superior, în virtutea autonomiei universitare, şi a inspectoratelor şcolare, în funcţie de situaţia punctuală din teren.