Avertizare meteo pentru aproape toată ţara: Revin ninsorile şi viscolul

Administraţia naţională de meteorologie a emis o informare meteo. Potrivit meteorologilor, începând de luni noapte până miercuri sunt aşteptate ninsori moderate cantitativ și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, precipitații mixte, polei. 

RomaniaTV.net
21 ian. 2019, 11:46
Avertizare meteo pentru aproape toată ţara: Revin ninsorile şi viscolul

În intervalul 22 ianuarie, ora 05 – 23 ianuarie, ora 14, aria ninsorilor va cuprinde treptat cea mai mare parte a țării, începând cu regiunile sud-vestice. În Munții Banatului, în Carpații Meridionali, nordul și vestul Olteniei, sudul Banatului, precum și în nord-vestul Munteniei ninsorile vor fi moderate cantitativ, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.

Vântul se va intensifica în zonele montane, la început mai ales în Munții Banatului, apoi îndeosebi pe crestele Carpaților Meridionali și va avea, în general, viteze de 65…80 km/h, viscolind ninsoarea și determinând diminuarea vizibilității.
Începând din noaptea de marți spre miercuri (22/23 ianuarie) și în cursul zilei de miercuri (23 ianuarie), în regiunile vestice, sudice și sud-estice vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ploaie, favorizând formarea poleiului.

PROGNOZA METEO pe două săptămâni. Vreme ploioasă în mare parte din ţară. Unde va mai ninge în următoarele zile