Avertizare meteo: Ploi torenţiale însoţite de descărcări electrice şi grindină

Meteorologii au emis avertizare cod galben de vreme severă imediată. Sunt aşteptate averse de ploaie însoţite de descărcări electrice şi grindină.

24 apr. 2018, 08:53

COD GALBEN

Județul Maramureş: : zona de munte de peste cota 1800 m;
Județul Maramureş: Borșa, Vișeu de Sus, Poienile de Sub Munte, Moisei, Vișeu de Jos, Ruscova, Bistra, Repedea, Săcel, Bogdan Vodă, Petrova, Leordina;

Se vor semnala : frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, ploi cu caracter de aversă care vor cumula 15…20 l/mp, izolat grindină de dimensiuni mici

COD GALBEN

Județul Vaslui: Huși, Stănilești, Duda-Epureni, Codăești, Drânceni, Solești, Tăcuta, Bunești-Averești, Miclești, Tătărăni, Dănești, Boțești, Arsura;
Județul Bacău: Buhuși, Balcani, Mărgineni, Blăgești, Pârjol, Gârleni, Filipești, Săucești, Racova, Hemeiuș, Scorțeni, Negri, Prăjești, Berești-Bistrița, Dămienești, Itești;
Județul Neamţ: Piatra-Neamț, Roznov, Borlești, Bicaz, Piatra Șoimului, Săvinești, Dumbrava Roșie, Zănești, Podoleni, Rediu, Pângărați, Ion Creangă, Girov, Români, Icușești, Gârcina, Cândești, Mărgineni, Bahna, Secuieni, Tarcău, Costișa, Tazlău, Alexandru cel Bun, Valea Ursului, Moldoveni, Dochia, Făurei, Dobreni;

Se vor semnala : Frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni.
Fenomene asociate : Averse de ploaie ce pot cumula 20 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului.

PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI: Cum va fi vremea în minivacanţa de 1 Mai

“În momentul de faţă nu avem cu certitudine un tablou clar pentru zilele minivacaţei de 1 mai, dar ce putem spune este că rămâne în continuare o vreme mai caldă decât în mod obişnuit, în acestă perioadă, cu probabilitate pentru averse şi descărcări electrice, averse de vară, pe intervale scurte de timp, în mare parte din ţară, dar zonele mai expuse ar fi cele intracarpatice şi zona de munte. Pe litoral se anunţă o vreme caldă, iar şansele de ploaie sunt destul de reduse”, a declarat meteorologul de serviciu al ANN, Oana Păduraru, pentru Mediafax.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea va fi deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări mai ales ziua, când la munte și izolat în celelalte regiuni, vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în zona montană. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 grade în nordul litoralului și 28…29 de grade în Oltenia și Muntenia, iar cele minime între 5 și 15 grade.

VREMEA IN BUCUREŞTI. Vremea va fi frumoasă și deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 12…14 grade.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea se va menține deosebit de caldă. Local, din orele amiezii vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice, respectiv înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor putea avea caracter torențial și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 29 de grade, iar cele minime între 6 și 15 grade.

VREMEA IN BUCUREŞTI. Vremea va fi, în continuare, deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, cu o probabilitate mai mare de semnalare după-amiază și seara. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 12…14 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea se va răci față de ziua precedentă, astfel încât valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice perioadei, cu excepția regiunilor sudice și de sud-est, unde se vor situa ușor peste acestea. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, în special pe parcursul zilei, la munte și în sudul țării și pe arii restrânse în centru. Vântul va avea intensificări la munte și trecător și în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra 16 și 26 de grade, iar cele minime între 3 și 14 grade.

VREMEA IN BUCUREŞTI. Deși valorile termice diurne vor fi mai scăzute decât în intervalul precedent, vremea va fi ușor mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări, mai ales după-amiaza și seara, când se vor semnala averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 12…14 grade.

PROGNOZA METEO MINIVACANTA DE 1 MAI. Vremea va fi caldă, în cea mai mare parte a țării. Izolat și trecător, vor mai fi averse și descărcări electrice, în special la munte.

VREMEA IN BUCUREŞTI. Vremea va fi caldă pentru această perioadă.