Avertizare meteo: viscol şi ger în SUA

Nord-estul SUA s-a pregătit joi de un viscol însoțit de rafale de vânt puternice și de scăderea temperaturii la nivel glacial, până la cel puțin -12 grade la New York, chiar -23, potrivit Agenției naționale de meteorologie, relatează AFP.

02 ian. 2014, 18:07

O alertă de viscol a fost decretată în statele New York, New Jersey, Pennsylvania și o parte din regiunea Noua Anglie /nord-estul SUA/.

În statul New York alerta a fost instituită joi seară până vineri la ora 13:00. Agenția națională de meteorologie prevede ninsori abundente, între 15 și 25 cm, iar vântul ar putea atinge până la 72 km/oră, în timp ce temperaturile urmează să scadă până la cel puțin—23 grade la New York, vineri, în sectorul Long Island, unde este alertă de vânt puternic.

La New York se așteaptă de asemenea ca stratul de zăpadă să atingă 10 până la 20 cm și intensitatea vântului până la 56 km/oră, un prim test pentru noul primar Bill de Blasio, care și-a preluat funcția miercuri.

Guvernatorul statului New York Andrew Cuomo a activat joi dimineață Centrul de operațiuni de urgență și le-a cerut locuitorilor să utilizeze transportul în comun, avertizând că există riscul închiderii unor autostrăzi din cauza timpului nefavorabil. Cel puțin patru persoane și-au pierdut viața joi la Boston (Massachusetts), unde a fost instituită de asemenea alertă de viscol, fiind anunțate ninsori abundente până vineri.