Avertizări de INUNDAŢII pentru mai multe judeţe

Hidrologii au emis, marţi, mai multe avertizări cod portocaliu şi cod galben de inundaţii, valabil pe râuri din judeţele Sălaj, Cluj, Bihor, Arad, Hunedoara, Gorj, Caraș-Severin și Mehedinți cu depăşiri ale Cotelor de inundaţie.

RomaniaTV.net
31 iul. 2018, 13:54
Avertizări de INUNDAŢII pentru mai multe judeţe

COD GALBEN, valabilitate ora 14:10 – ora 21:00

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Barcău – bazin superior și afluenți bazin mijlociu, Crișul Repede – afluenții aferenți sectorului amonte Acumulare Tileag, Crișul Negru – afluenții aferenți sectorului amonte S.H. Tinca, judeţele Sălaj, Cluj și Bihor.


COD PORTOCALIU, valabilitate ora 16:10 – ora 24:00

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Crișul Alb – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Luncoiu – amonte confluență cu râul Sebiș, Mureș – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Strei, județele Arad și Hunedoara.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Vața și Prăvăleni (afluenți ai Crișului Alb), afluenții de dreapta ai Mureșului de pe sectorul avertizat.

 

COD GALBEN, valabilitate ora 16:25 – ora 24:00

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: afluenții Dunării aferenți sectorului amonte S.H. Drobeta Turnu-Severin, judeţele Caraș-Severin și Mehedinți.

 

COD PORTOCALIU, valabilitate ora 16:50 – ora 24:00

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Jiu – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sadu – amonte confluență cu râul Gilort, județul Gorj.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Tismana și Jilț.