Aveţi mare grijă! WhatsApp şi Facebook ştiu dacă ne înşelăm partenerul, cu cine şi unde

Publicat: Joi, 12 Octombrie 2017 14:41 // Actualizat: Joi, 12 Octombrie 2017 15:08 // Sursa: romaniatv.net

Achiziţionat de Facebook, serviciul Whatsapp continuă să fie ţinta acuzaţiilor de încălcare a intimităţii utilizatorilor. Ultima descoperire este o metodă pentru stabilirea tiparului de activitate al utilizatorilor, informaţiile putând fi corelate pentru a afla când şi cu cine vorbim pe WhatsApp.

Deşi introducerea tehnologiilor de criptare end-to-end complică interceptarea comunicaţiilor purtate între utilizatori, alte informaţii cum ar fi starea online/offline şi data ultimei activităţi pot fi urmărite sistematic pentru a afla rutina zilnică a utilizatorilor (ex. care sunt orele de somn şi până la ce oră suntem de activi pe WhatsApp), scrie go4it.ro.

Citeşte şi Motive de divorţ, în funcţie de zodie

Luate separat, aceste informaţii nu spun mare lucru, însă dacă tiparul de utilizare este corelat cu activitatea altor persoane din lista de contacte, stabilirea identităţii unei persoane cu care comunicăm la ore nepotrivite sau mai des decât ar fi normal rămâne doar o chestiune de timp.

Încă la stadiu de concept, vulnerabilitatea poate fi exploatată cu uşurinţă prin simpla catalogare a datelor liber disponibile în reţeaua WhatsApp.

Metoda poate fi aplicată şi altor reţele de socializare ca Facebook Messenger, cu menţiunea că aici avem disponibilă şi locaţia aproximativă a utilizatorilor care au bifat opţiunea Nearby Friends în aplicaţia Facebook pentru mobil, informaţia putând fi corelată pentru a stabili dacă persoanele vizate s-au aflat simultan în acelaşi oraş sau distanţa aproximativă.

1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Facebook infidelitate infidelitate cuplu whatsupp
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
22 oct 04:12
Răspunde | Votează email 0 email
Neagu Mircea
Cel mai bine ar fi un Ceas de Mana ca se ne i-a Pulsul in Permanenta , iar cand Pulsul Scade la 11 sau un numar mai mic sa se declanseze o Alarma Automata la un Numar de Telefon , ca altfel nu mai poate da Nimeni Telefon daca Persoana este Singura in Locuinta si nu mai poate avea Nici un Efort Fizic ! Ceea ce este de Domeniul Urgent . Poate si cei de la Google pot Dezvolta Amanunte mai Multe cu Noua Camera cu Inteligenta Artificiala Montata pe Ceasul de Mana , si poate ca si cu Spectrul Infrarosu .
1
EUR
4.6589
RON
15 Jul
noapte 17 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H