Avioane ruseşti de luptă şi bombardiere cu rază lungă de acţiune, în spaţiul european

Rusia a vrut să arate Occidentului că este "o mare putere" prin faptul că a trimis un număr neobişnuit de mare de avioane militare în spaţiul aerian al Europei, a declarat luni comandantul suprem al forţelor NATO, generalul Philip Breedlove. Ruşii, care şi-au intensificat de un an activitatea aeriană în spaţiul european, au trimis săptămâna trecută un număr neobişnuit de mare avioane militare în spaţiul aerian al acestei regiuni.

05 nov. 2014, 07:46
Avioane ruseşti de luptă şi bombardiere cu rază lungă de acţiune, în spaţiul european

„Ne trimit un mesaj. Mesajul este că sunt o mare putere”, a declarat generalul Breedlove, precizând că Rusia caută să demonstreze că exercită o anumită influenţă asupra planurilor Alianţei Nord-Atlantice în regiune.

NATO a anunţat miercuri că a efectuat mai multe intervenţii aeriene de la începutul săptămânii trecute, implicând diverşi membri ai Organizaţiei, după ce a detectat o intensă activitate a aviaţiei militare ruse în spaţiul european, o activitate catalogată într-un comunicat drept „la scară mare” şi „neobişnuită”.

Între aeronavele ruseşti s-au aflat avioane de luptă, bombardiere cu rază lungă de acţiune şi avioane de aprovizionare cu carburant, scrie mediafax.ro