Avioanele britanice au voie să lovească aeronavele ruseşti din Siria. Rusia cere explicaţii

Rusia cere clarificari din partea Marii Britanii, dupa ce un tabloid britanic a scris ca pilotii britanici si ai NATO ar fi fost instruiti sa atace avioane rusesti in Irak si Siria.

11 oct. 2015, 18:56
Avioanele britanice au voie să lovească aeronavele ruseşti din Siria. Rusia cere explicaţii

Piloţilor din Royal Air Force li s-a dat undă verde să doboare avioanele ruse, în timpul misiunilor din Siria şi Irak, afirmă International Business Times.

Condiţia este „să se simtă puși în pericol” de către aeronavele ruse. Oficialii britanici au explicat că permisiunea este una defensivă, „să se poată apăra în caz de nevoie”.

Rusia a cerut, duminica, clarificari din partea atasatului britanic pentru aparare la Moscova, dupa ce International Business Times şi tabloidul britanic Daily Star au scris ca pilotii britanici si cei ai NATO ar fi primit permisiunea sa doboare avioane rusesti in Siria si Irak, in cazul in care acestea ar deschide focul asupra avioanelor Aliantei, informeaza Reuters.

„Trebuie sa ii protejam pe pilotii nostri, dar in acelasi timp suntem cu un pas mai aproape de un eventual razboi. In cazul in care un singur avion va fi doborat intr-o confruntare, intregul peisaj se va schimba”, declarase o sursa britanica din domeniul apararii, citata de Daily Star.

In acest context, Rusia i-a cerut, duminica, atasatului britanic pentru aparare la Moscova sa clarifice informatiile aparute in mass-media britanica.

Oficialul britanic a promis un raspuns oficial „in viitorul apropiat”.