Avion cargo al Turkish Airlines, prăbuşit peste case: cel puţin 37 morţi UPDATE

Cel puţin 37 oameni au murit după ce un avion cargo al companiei Turkish Airlines s-a prăbuşit luni într-o zonă rezidenţială din apropiere de aeroportul Manas, din Kîrgîzstan, relatează Reuters.

RomaniaTV.net
16 ian. 2017, 04:33
Avion cargo al Turkish Airlines, prăbuşit peste case: cel puţin 37 morţi UPDATE

UPDATE: Accidentul aviatic de luni, din Kîrgîzstan, soldat cu 37 de morţi, a fost provocat de o eroare de pilotaj, arată primele concluzii oficiale anunţate de autorităţile de la Bişkek, citate de AFP.

«Potrivit primelor concluzii ale specialiştilor, a fost o eroare de pilotaj”, a declarat prim vicepremierul kirghiz Muhametkali Abulgaziev, într-o conferinţă de presă.

Potrivit administraţiei aeroportului Manas, avionul, un Boeing 747, urma să facă o escală pe aeroportul aflat la circa 24 de kilometri de capitala Bişkek, în drum de la Hong Kong la Istanbul. S-a prăbuşit când a încercat să aterizeze în condiţii de ceaţă densă, la ora locală 7.31 (3.31 ora României).

Compania Turkish Airlines, care opera avionul, a transmis condoleanţe victimelor şi şi-a exprimat regretul pentru tragedie.

Ministerul Sănătăţiii a precizat că unul dintre cei patru membri ai echipajului aflaţi la bord a supravieţuit.

UPDATE: Bilanţul accidentului de avion din Kîrgîzstan a crescut la 37 de morţi, a anunţat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă de la Bişkek, citat de DPA.

UPDATE: Un avion turcesc de transport marfă s-a prăbușit, luni, lângă aeroportul Manas din Kârgâzstan, cel puțin 32 de persoane pierzându-și viața, printre care șase copii, majoritatea dintre victime fiind locuitori ai satului unde a căzut aparatul Boeing 747 care a încercat să aterizeze în condiții de ceață densă, au precizat oficiali kârgâzi, citați de AFP și Reuters.

Avion prăbuşit. Echipe de intervenţie în situaţii de urgenţă au recuperat cadavrele pilotului şi ale cel puţin 15 localnici ale căror case se aflau în zona unde s-a prăbuşit Boeing-ul 747, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Printre victime se află şi copii, scrie BBC News.

Presa locală scrie că avionul se îndrepta spre Manas, aeroport aflat la 25 de kilometri nord de Bişkek, de la Hong Kong. De la Manas, aeronava urma să plece către Istanbul.

Condiţiile meteo erau dificile pentru zbor în momentul accidentului, dar cauza tragediei nu este cunoscută deocamdată.