Avion prăbuşit la scurt timp după decolare în Malta. Momentul IMPACTULUI, surprins de o cameră VIDEO

Un avion de mici dimensiuni la bordul căruia se crede că se aflau oficiali francezi s-a prăbușit luni la scurt timp după decolarea din Malta, cel puțin cinci persoane pierzându-și viața, transmite Reuters, citând surse aeroportuare și martori ai accidentului.

24 oct. 2016, 07:20

UPDATE: Cel puțin cinci oameni au murit după ce avionul la bordul căruia se aflau s-a prăbușit în Malta, relatează Times of Malta. Victimele accidentului aviatic din Malta au fost identificate. Trei oficiali de la Ministerul francez al Apărării şi doi antreprenori privaţi au murit în urma prăbuşirii avionului la bordul căruia se aflau. Aparatul de zbur urma să efectueze o misiune de recunoaştere a vameşilor francezi la Marea Mediterană vizând traficanţi de migranţi şi droguri, a anunţat ministrul francez al Apărării Jean-Yves Le Drian, relatează Reuters.

Update: Avionul prăbuşit în această dimineaţă în Malta era francez şi efectua misiuni de recunoaştere în marea Mediterană, a anunţat Ministerul Francez al Apărării, citat de AFP. Cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa în accident.

UPDATE: Oficiali au declarat presei locale că avionul se îndrepta spre oraşul libian Misrata şi că naţionalitatea victimelor nu este deocamdată confirmată.

Capacitatea avionului este de circa 10 persoane, iar echipele de salvare caută supravieţuitori.

Accidentul aviatic a avut loc în jurul orei locale 05.30 GMT, în timp ce aparatul se îndrepta spre Misrata, în Libia, afirmă surse oficiale. Echipele de salvare caută supraviețuitori. 

 

Avionul, un turbopropulsor Metroliner cu două motoare, poate transporta în jur de 10 persoane.

Potrivit cotidianului The Times of Malta, aparatul fusese închiriat din Luxemburg pentru a fi utilizat de oficiali ai Frontex. Deocamdată nu se cunoaște naționalitatea victimelor.