Avion de vânătoare rusesc, interceptat de avioanele canadiene de la Baza Kogălniceanu deasupra Mării Negre

Avioanele Forţelor Aeriene Canadiene staţionate la baza Mihail Kogălniceanu au interceptat un avion de vânătoare rusesc deasupra Mării Negre.

RomaniaTV.net
20 oct. 2018, 07:36

UPDATE Mihai Fifor, ministrul Apărării Naţionale, a declarat sâmbătă că aceste incidente sunt tot mai dese, mai ales când sunt exerciţii comune cu forţe ale NATO.

”Este un mod al Federaţiei Ruse de a testa modul cum acţionează forţele române, forţele NATO. De fiecare dată am demonstrat că suntem în măsură să îndeplinim misiunile”, a declarat Mihai Fifor la DigiTV.

________

Informaţia a fost făcută publică de Forţele Aeriene Canadiene, care au postat pe Facebook fotografii din timpul misiunii.

Avioane de vânătoare CF-18 Hornet au decolat de la Baza Mihail Kogălniceanu pentru interceptarea unui avion de luptă rusesc de tip SU-27 Flanker, care zbura în apropierea spațiului aerian românesc, deasupra Mării Negre.

„În colaborare cu Forțele Aeriene Române în cadrul misiunii de Poliție Aeriană întărită a NATO, avioanele de vânătoare CF-18 Hornet ale Forțelor Aeriene Regale Canadiene au interceptat un avion de luptă rusesc SU-27 Flanker, care opera în apropierea spațiului aerian românesc, deasupra Mării Negre”, se arată în mesaj.

Aceeaşi sursă mai arată că „imediat ce avionul rusesc a fost detectat de Centrul de comandă și control al Fortelor Aeriene Române, aparate Hornet canadiene au fost trimise la comanda Centrului NATO pentru Operaţiuni Aeriene Combinate de la Torrejon, Spania”.

Forțele Aeriene Regale Canadiene execută o misiune de Poliție Aeriană întărită (Enhanced Air Policing) la Baza Kogălniceanu. Detașamentul canadian este format din aproximativ 135 de militari (piloți și personal tehnic) și cinci aeronave CF-18 Hornet.