AVION DOBORÂT UCRAINA. HAOS la locul TRAGEDIEI. Insurgenţii nu permit accesul anchetatorilor

Separatiştii proruşi din estul Ucrainei nu acceptă experţi ucraineni la locul prăbuşirii avionului malaezian. Rusia, în schimb, promite că nu va lua cutiile negre.

18 iul. 2014, 12:49
AVION DOBORÂT UCRAINA. HAOS la locul TRAGEDIEI. Insurgenţii nu permit accesul anchetatorilor

Insurgenţii proruşi, care controlează zona din estul Ucrainei unde s-a prăbuşit joi avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, nu permit accesul investigatorilor autorităţii aeronautice ucrainene la locul catastrofei, a declarat vineri premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk.

Reprezentanţi ai separatiştilor au promis la câteva ore de la prăbuşirea avionului că vor da voie investigatorilor internaţionali să efectueze cercetări la faţa locului, dar vineri dimineaţă niciun expert străin nu era prezent acolo.

Citeşte şi STUDENT ROMÂN MORT în catastrofa aviatică din Ucraina. Mesaje SFÂŞIETOARE ale prietenilor

Conform France Presse, una dintre cele două cutii negre ale aparatului ar fi fost deja găsită de separatişti, dar aceştia din urmă au declarat că vor preda înregistrările autorităţilor de la Moscova. Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat, însă, că Rusia nu intenţionează să preia aceste cutii negre, pentru a nu încălca normele de drept internaţional.

Citeşte şi Rebelii au transferat în Rusia racheta cu care ar fi fost doborât în Ucraina avionul malaezian VIDEO

Anterior, şi un responsabil din Ministerul ucrainean de Externe a amintit că, potrivit dreptului internaţional, cutiile negre trebuie să rămână pe teritoriul statului unde s-a produs accidentul.

În acest timp, preşedintele în exerciţiu al OSCE, ministrul elveţian de externe Didier Burkhalter, a declarat că această organizaţie negociază în prezent cu separatiştii crearea unui ‘coridor umanitar’, care să permită experţilor internaţionali să efectueze investigaţii în perimetrul prăbuşirii avionului. El a mai precizat că în aceste discuţii se abordează şi posibilitatea ca echipele de investigatori internaţionali să recupereze cutiile negre

Citeşte şi Imaginile care fac înconjurul lumii după DOBORÂREA unui avion în Ucraina VIDEO