AVION PRĂBUŞIT COLUMBIA. Unul dintre supravieţuitori, mărturii cutremurătoare. Vezi ce i-a salvat viaţa în momentul prăbuşirii

Unul dintre supravieţuitori, tehnicianul de zbor Erwin Tumiri, a spus că s-a salvat respectând strict procedurile de securitate, în timp ce restul au intrat în panică, relateză Reuters.

30 nov. 2016, 19:51
AVION PRĂBUŞIT COLUMBIA. Unul dintre supravieţuitori, mărturii cutremurătoare. Vezi ce i-a salvat viaţa în momentul prăbuşirii

„Mulţi pasageri s-au ridicat de pe scaune şi au început să ţipe. Eu am pus o geantă între picioare şi m-am aplecat, aşa cum este recomandat”, a povestit el pentru Radio Caracol, din Columbia.

Însoţitoarea de bord boliviană Ximena Suarez, o altă supravieţuitoare, a declarat că luminile s-au stins cu mai puţin de un minut ca avionul să se lovească de munte.

Pilotul cursei LaMia Airlines care s-a prăbuşit în Columbia a anunţat că avionul rămâne fără combustibil şi trebuie să facă o aterizare de urgenţă, potrivit copilotului unui alt avion aflat în zonă.

Copilotul unei curse Avianca, Juan Sebastian Upegui, le-a spus prietenilor lui că pilotul LaMia a anunţat turnul de control de la aeroportul din Medellin că are probleme.

Vezi si: Emoţie umbrită de tragedie. Un fotbalist mort în accidentul din Columbia tocmai aflase că va fi tată VIDEO

Controlorii de trafic aerian dăduseră deja prioritate unui al avion, al VivaColombia, care de asemenea raportase probleme, potrivit lui Upegui.

Potrivit news.ro, după ce a anunţat că nu mai are carburant, pilotul LaMia a spus că are şi probleme cu reţeaua electrică, după care s-au întrerupt comunicaţiile. „SOS, SOS (…). Ajutaţi-ne să ajungem la pistă (…). Ajutor, ajutor”, a descris Upegui ce a spus pilotul. „Apoi s-a terminat (…). Am început toţi să plângem”, a adăugat el.

Anchetatori din Brazilia s-au alăturat celor columbieni pentru a analiza cele două cutii negre recuperata din epava aeronavei.

Fotbalistul care şi-a presimţit moartea. Ce a postat Santana pe Instagram înainte de prăbuşirea avionului FOTO

Avionul „a trecut pe deasupra casei mele, dar nu a fost niciun zgomot”, a povestit Nancy Munoz, de 35 de ani, care cultivă căpşuni în zonă. „Motorul probabil că cedase”, a adăugat ea.

Miercuri dimineaţă, echipele de salvare recuperaseră toate cadavrele, care urmau să fie trimise în Brazilia şi Bolivia. Toţi membrii echipajului erau bolivieni.

Patruzeci şi cinci de cadavre au fost identificate, potrivit autorităţilor columbiene.

Vezi si: AVION PRĂBUŞIT în Columbia. Au fost găsite cutiile negre ale aeronavei