AVION PRABUŞIT FRANŢA. Imagini inedite cu COPILOTUL UCIGAŞ la manşa unui aparat de zbor VIDEO

Au apărut primele imagini cu copilotul ucigaş la manşa. În filmarea obţinută de o televiziune britanică, Andreas Lubitz efectuează un zbor scurt, în timpul unui antrenament. Imaginile vin la o zi după ce o publicaţie locală germană a dezvăluit că bunicul copilotului este român.

30 mart. 2015, 06:03
AVION PRABUŞIT FRANŢA. Imagini inedite cu COPILOTUL UCIGAŞ la manşa unui aparat de zbor VIDEO

Acestea sunt primele imagini date publicităţii cu Andreas Lubitz la manşa unui aparat de zbor. Potrivit România TV, ele au fost filmate în urmă cu zece ani, când Lubitz efectua un zbor pe un planor. În imagini îl putem vedea pe copilot zâmbind.

Între timp, apar noi detalii despre familia din care provenea copilotul. Bunicul matern a plecat din România, la începutul anilor 70. Bărbatul, de profesie medic pediatru, s-a dus la o conferinţă în Germania şi a decis să rămână acolo după ce şi-a găsit un loc de muncă la spitalul din Neuburg. Potrivit cotidianului local „Donau Kurier”, bunicul lui Lubitz, în vârstă de 87 de ani, trăieşte acum în casa părinţilor copilotului.

Citeşte şi Presa britanică: Iubita coplotului Andreas Lubitz este gravidă

 

Bunicii materni au trăit până acum câteva luni în Neuburg, unde Lubitz venea frecvent în vizită cu mama lui. Tânărul Lubitz îşi ajuta bunicii să tundă iarba, făcea jogging în mod regulat, de-a lungul Dunării, fiind uneori însoţit de tatăl său. Potrivit presei germane, în ultima perioadă, Lubitz avea probleme de vedere şi se temea că din cauza aceasta nu va mai putea pilota.

Citeşte şi Copilotul sinucigaş Andreas Lubitz suferea de dezlipire de retină

Până acum au fost identificate rămăşiţele a 78 dintre cei 150 de oameni de la bord, printre care şi Lubitz. Anchetatorii continuă să caute a doua cutie neagră, în timp ce înregistrările de pe prima au ajuns deja în presă. „Bild” a prezentat minut cu minut ultimele clipe ale celor aflaţi la bord. „Sper, vom vedea”, a spus Lubitz când comandantul i-a cerut să pregătească aterizarea la Dusseldorf. Apoi, când căpitanul s-a dus la baie, copilotul a preluat manşa şi a prăbuşit avionul, deşi, de dincolo de uşa cabinei, colegii săi şi pasagerii îl implorau să nu facă asta.