Avion prăbuşit în Alpi. Primele date OFICIALE. Ce au descoperit anchetatorii despre copilotul Andreas Lubitz

Copilotul Andreas Lubitz al avionului Airbus A320 prăbușit pe 24 martie în Alpii francezi având la bord 150 de persoane inițiase deja la zborul dus, Dusseldorf - Barcelona, o manevră de coborâre nejustificată.

RomaniaTV.net
06 mai 2015, 09:43
Avion prăbuşit în Alpi. Primele date OFICIALE. Ce au descoperit anchetatorii despre copilotul Andreas Lubitz

Potrivit cotidianului Bild, raportul preliminar al Biroului francez de anchete și analize (BEA) invocă o „coborâre controlată nejustificată timp de mai multe minute” pe traseul Dusseldorf – Barcelona (urmat pe 24 martie în sens invers, Barcelona — Dusseldorf), în condițiile în care la manșă se afla copilotul Andreas Lubitz, scrie publicația germană.

Citeşte şi Dezvăluiri ŞOCANTE despre tragedia aviatică din Alpii francezi: Cum a păcălit copilotul compania Lufthansa

BEA va posta miercuri (6 mai), la ora locală 12.00 (10.00 GMT), raportul preliminar al anchetei asupra prăbușirii avionului companiei Germanwings pe 24 martie în sud-estul Franței. Dintre cele 150 de persoane aflate la bordul avionului Airbus A320 ce efectua zborul Barcelona — Dusseldorf, 72 erau cetățeni germani.

Potrivit datelor colectate din cutiile negre ale aparatului de zbor, copilotul Andreas Lubitz ar fi profitat de absența pilotului din cabină pentru a se bloca înăuntrul acesteia și a prăbuși intenționat avionul.

Citeşte şi Avion prăbuşit în Alpi: Medicii de la Lufthansa recomandaseră consiliere psihologică pentru copilot