Avion PRĂBUŞIT în Brăila. Două persoane au fost RĂNITE VIDEO

Un avion utilitar s-a prăbuşit, sâmbătă dimineaţă, în Stăncuţa, judeţul Brăila. Cele două persoane aflate la bordul aeronavei au fost rănite şi transportate cu ambulanţele la Spitalul Judeţean din Brăila.

RomaniaTV.net
01 aug. 2015, 05:30
Avion PRĂBUŞIT în Brăila. Două persoane au fost RĂNITE VIDEO

UPDATE. Bărbatul rănit grav a făcut stop cardiac înainte de a fi urcat în elicopterul SMURD.

Costică Vâlcu, în vârstă de 59 de ani din Brăila, care prezintă se pare o fractură de coloană și multiple fracturi de bazin, mandibulă și coaste, a fost dus înapoi în ambulanță, unde medicii i-au făcut manevre de resuscitare.

UPDATE: Mecanicul de zbor rănit grav în urma accidentului de avion produs sâmbătă dimineață în apropiere de localitatea brăileană Stăncuța va fi transferat cu un elicopter SMURD la Spitalul Floreasca din București.

”Elicopterul SMURD este în drum spre Brăila, de unde va prelua rănitul grav și îl va transfera la Spitalul Floreasca din Capitală. Noi așteptăm în continuare să vină la locul accidentului reprezentantul societății din Galați, proprietarul avionului prăbușit’, a declarat lt. col. Ștefan Stoian.

Potrivit România TV, un avion utilitar cu doi oameni la bord s-a prăbuşit pe un câmp din Brăila. Avionul stropea culturile de orez din zonă.

Avionul nu a explodat, insa a fost avariat in proportie de peste 50%.

Pilotul de 60 de ani aflat la bordul avionului, care are 6.000 ore de zbor, a fost rănit mai ușor și se află în stare bună, iar mecanicul de bord, tot în vârstă de 60 de ani, este rănit grav. Din primele informații, se pare că ar prezenta fractură de coloană.

Avionul prăbușit este unul de tip ANTONOV 2, construit înainte de 1980, cu licență rusească, în stare bună de funcționare, care făcea frecvent curse utilitare pentru agricultură și staționa aproape toată vara în zona Stăncuța.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Brăila, colonelul Ştefan Stoian, avionul aparţine unei societăţi din Galaţi şi a fost închiriat de o firmă din Brăila pentru a împrăştia îngrăşământ.

„Am fost anunțați că un avion utilitar s-a prăbușit pe o orezărie în apropiere de Stăncuța. Avionul aparține unei firme din Galați, închiriat de o firmă din Brăila. Avionul prăbușit a fost avariat în partea din față. Împrăștia ierbicid, dar substanța pe care o transporta nu s-a împrăștiat pe câmp, fiind în partea din spate a avionului. Nu a explodat, nu a luat foc. Există două victime, doi bărbați, conștienți, preluați de două ambulanțe, între care unul este mai grav. La fața locului se află reprezentanți ai ISU, Poliției, Jandarmeriei, Primăriei Stăncuța, îi așteaptă pe cei din Galați. Urmează să se stabilească cauza producerii accidentului”, a declarat lt. col. Ștefan Stoian.