AVION PRĂBUŞIT în Franţa: MAE verifică lista de pasageri. Printre victime nu se află niciun român

MAE român a verificat dacă la bordul avionului Airbud A320 prăbuşit în Franţa se aflau şi români. Ulterior, ministrul de Externe român a anunţat că pri0ntre victimele catastrofei nu se află români.  Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a dispus, marți, în urma accidentului aviatic care a avut loc în Franța, activarea celulei de criză a MAE, prin intermediul căreia este gestionată activitatea tuturor misiunilor diplomatice române implicate în obținerea informațiilor.

24 mart. 2015, 11:52
AVION PRĂBUŞIT în Franţa: MAE verifică lista de pasageri. Printre victime nu se află niciun român

Update: Ministrul de Externe român a anunţat că printre victimele catastrofei nu se află români.

Ministerul Afacerilor Externe s-a autosesizat cu privire la incidentul aviatic survenit în urmă cu puţin timp în Franţa. În acest sens, misiunile diplomatice române din Spania, Franta şi Germania au iniţiat demersuri în regim de urgenţă pe lângă autorităţile celor trei state pentru a verifica dacă pe lista de pasageri se află şi cetăţeni români.

De asemenea, se întreprind demersuri pe lângă conducerea companiei aeriene GermanWings pentru verificarea existenţei vreunui cetăţean român la bordul aeronavei prăbuşite. În măsura obţinerii detaliilor vom reveni cu informaţii actualizate.

„Consulul general al României la Barcelona a solicitat sprijinul sub-delegatului guvernului spaniol și directorului Aeroportului din Barcelona în vederea verificării informațiilor cu privire la existența vreunui cetățean român la bordul aeronavei prăbușite și pentru obținerea listei de pasageri. Totodată, o echipă consulară mobilă din cadrul Oficiului consular Barcelona s-a deplasat la aeroport în vederea obținerii unor informații concrete privind cetățenia victimelor, urmând să aibă întrevederi în regim de urgență cu oficialii spanioli”, precizează MAE, într-un comunicat de presă. 

Conform comunicatului, în paralel cu demersurile inițiate la Barcelona, Ambasada României la Berlin a solicitat sprijinul Ministerului federal al Afacerilor Externe și companiei GermanWings pentru transmiterea listei de pasageri.

De asemenea, Ambasada României la Paris a inițiat un demers similar la Ministerul Afacerilor Externe al Franței, iar la nivelul Ministerului Afacerilor Interne din Franța a fost creată celula interministerială de criză, pentru gestionarea incidentului.

Un Airbus A320 al companiei Germanwings, filiala low cost a Lufthansa, care asigura legătura între Barcelona (Spania) și Düsseldorf (Germania), s-a prăbușit marți în Alpii francezi, cu 148 de persoane la bord – 142 de pasageri și șase membri ai echipajului, informează AFP.

Francois Hollande: Nu există supraviețuitori 

Președintele Franței, Francois Hollande, a declarat marți că este puțin probabil să existe supraviețuitori în prăbușirea unui Airbus A320 al companiei Germanwings în sudul Franței, informează AFP și DPA. 

„Condițiile accidentului ne fac să credem că nu există supraviețuitori”, a spus Hollande, citat de EFE.