Avion prăbuşit în Myanmar. Patru persoane au murit şi a cincea este în stare critică

Un avion militar s-a prăbușit miercuri în Myanmar la puțin timp după decolarea sa din capitala Naypyidaw și patru dintre cele cinci persoane aflate la bord au murit.

10 feb. 2016, 08:02
Avion prăbuşit în Myanmar. Patru persoane au murit şi a cincea este în stare critică

Avionul s-a prăbușit la doar câteva minute după decolare. A luat foc‘, a explicat un responsabil al aeroportului sub acoperirea anonimatului.

Patru persoane au murit  și o persoană se află încă în viață„, a declarat un polițist, care a vorbit despre un zbor de rutină.

Pe câmpul unde a căzut avionul veniseră circa o sută de persoane, în timp ce pompierii încercau să stingă incendiul, a declarat un jurnalist al AFP de la fața locului, informează Agerpres.

Accidentele aeriene în care sunt implicate avioane militare sunt destul de rare, dar țara s-a confruntat cu mai multe incidente în ultimii ani ale unor zboruri comerciale.

Avionul militar, un Beech 1900, avea la bord cinci persoane – membri ai echipajului – şi făcea un zbor de antrenament în momentul în care s-a produs accidentul. Patru membri ai echipajului au murit şi cel de-al cincilea este grav rănit. Tragedia s-a petrecut în apropiere de aeroportul internaţional din Myanmar.  

În iulie, un avion de linie al companiei birmaneze Air Bagan a ieșit de pe pistă la aterizarea pe aeroportul din Yangon din cauza ploilor puternice, o persoană fiind rănită ușor. În decembrie 2012, două persoane și-au pierdut viața și 11 au fost rănite după o aterizare de urgență în estul Myanmarului.