Avion PRĂBUŞIT în Siria. Cel puţin 12 morţi şi zeci de răniţi

Un avion de luptă sirian s-a prăbușit, luni, în orașul Ariha. Din primele informaţii rezultă că cel puţin 12 oameni şi-au pierdut viaţa şi zeci de persoane sunt rănite.

RomaniaTV.net
03 aug. 2015, 10:11
Avion PRĂBUŞIT în Siria. Cel puţin 12 morţi şi zeci de răniţi

Avion de luptă sirian s-a prăbușit în centrul comercial aglomerat al orașului Ariha, situat în nord-vestul țării, lângă frontiera cu Turcia, și aflat sub controlul rebelilor islamiști. Bilanţul accidentului este de cel puțin 12 morţi şi câteva zeci de răniţi.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH), cauza prăbușirii a fost o defecțiune tehnică.

„Avionul s-a prăbușit în timp ce bombarda un cartier din centrul orașului Ariha”, din provincia Idleb, cucerită de rebeli pe 28 mai, a indicat Rami Abdel Rahman, directorul OSDH. Potrivit acestuia, „avionul zbura la joasă altitudine atunci când a intervenit o defecțiune tehnică”. Zeci de persoane au fost rănite, a mai declarat Abdel Rahman.

OSDH, care dispune de o largă rețea de surse pe teritoriul Siriei, nu a putut preciza câte dintre victime au murit la sol din cauza prăbușirii avionului și câte în loviturile aeriene care au precedat-o. Conform agenției Xinhua, care citează surse locale, numărul morților ar fi de cel puțin 25. Nu există deocamdată o reacție din partea armatei siriene.

Avioanele militare siriene, principala armă a regimului în războiului împotriva insurgenților, au cunoscut mai multe accidente sau au fost doborâte de rebeli.La mijlocul lunii ianuarie, cel puțin 35 de militari și-au pierdut viața după ce un avion militar s-a prăbușit accidental în provincia Idleb.