TRAGEDIE AVIATICĂ. Un avion s-a PRĂBUŞIT în Taiwan. BILANŢ OFICIAL: 47 de morţi

AVION PRĂBUŞIT TAIWAN. Încă o tragedie aviatică s-a produs, miercuri, în Taiwan. Un avion în care se aflau 58 de pasageri s-a prăbuşit la Penghu, iar bilanţul morţilor este în prezent de 51 de morţi. Potrivit presei internaţionale, şapte persoane ar fi rănite.

23 iul. 2014, 13:43

UPDATE AVION PRĂBUŞIT ÎN TAIWAN. Patruzeci şi şapte de persoane care se aflau la bordul unui avion al companiei taiwaneze TransAsia şi-au pierdut viaţa în urma aterizării forţate eşuate, a confirmat autoritatea locală pentru transporturi din Taiwan. Alte 11 persoane au fost rănite în accident.

Avionul decolase de la Kaohsiung, din sudul Taiwanului. Cursa GE 222 ar fi trebuit să plece la ora locală 16.00, dar a decolat abia la 17.43 din cauza vremii nefavorabile.

Echipajul a solicitat ca avionul să se rotească în aer deasupra aeroportului înainte de a încerca să aterizeze, dar ulterior s-a pierdut legătura cu turnul de control, a explicat Jean Shen, director general al administraţiei aeronautice civile a Taiwanului, în cadrul unei conferinţe de presă.

Tragedia s-a petrecut în timp ce taifunul Matmo a ajuns în Taiwan, aducând ploi şi vânt puternic şi determinând închiderea şcolilor şi a instituţiilor financiare.

AVION PRĂBUŞIT TAIWAN. Accidentul aviatic s-a produs în insula Penghu, după ce a pilotul a încercat să aterizeze forţat, dar manevrele au eşuat.

Avionul cu elice s-a prăbuşit chiar în apropierea pistei de aterizare, la o oră după decolare.

AVION PRĂBUŞIT TAIWAN. Autorităţile din Taiwan încearcă acum să afle din ce cauză s-a produs tragedia.

Aparatul de zbor marca ATR-72 aparţinea companiei TransAsia.

 

Portalul Taiwan News a relatat că pilotul a cerut permisiunea de a încerca să aterizeze, în condiţii meteo nefavorabile, şi la scurt timp s-a pierdut contactul cu turnul de control.

Dacă agenţiile de presă anunţă 51 de morţi, autorităţile taiwaneze au confirmat, până în prezent, doar 47 de decese.

Din imaginile de la faţa locului reiese că şi unele clădiri aflate în zona pistei de aterizare au fost avariate.