Avion rus doborât: Erdogan a încercat să-l sune pe Putin, după 7-8 ore de la incident

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a încercat, într-adevăr, să-l sune pe Vladimir Putin, după 7-8 ore de la doborârea bombardierului rus Su-24 marți dimineață, a confirmat vineri Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus.

27 nov. 2015, 13:11
Avion rus doborât: Erdogan a încercat să-l sune pe Putin, după 7-8 ore de la incident

Da, a fost la peste 7-8 ore de la incident, nu mai devreme„, a spus același purtător de cuvânt, indicând că „această cerere i-a fost de asemenea adusă la cunoștința președintelui” rus.

Solicitat să facă mai multe precizări în această privință, Dmitri Peskov s-a limitat să spună: ‘Asta-i tot ce vă pot spune‘.

El a mai spus că niciun fel de contacte între Putin și Erdogan nu au existat după doborârea aparatului militar rus de către aviația turcă. ‘Pot spune că nu avem contacte la nivel înalt’, a adăugat purtătorul de cuvânt citat.

Citeşte şi Măsuri suplimentare de securitate la Kremlin şi la reşedinţa lui Putin pentru a preveni posibile scurgeri de informaţii

Întrebat cum arată în prezent dialogul între Moscova și Ankara, Peskov a spus: ‘Nu arată în niciun fel, el pur și simplu nu există‘.

Într-un interviu pentru postul de televiziune France24, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat joi că a încercat să sune la Kremlin, dar că Vladimir Putin nu i-a răspuns. Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a dezmințit la scurt timp declarația lui Erdogan, negând că liderul Turciei ar fi făcut vreo tentativă să-l contacteze pe președintele rus, potrivit BBC în limba rusă. Erdogan a mai spus că a solicitat o întrevedere cu președintele rus Vladimir Putin la 30 noiembrie la Paris, cu ocazia Conferinței COP 21, dar că nu a primit niciun răspuns din partea rusă.

O deteriorare a relațiilor fără precedent în ultimele decenii s-a produs între Rusia și Turcia după ce un avion de vânătoare F-16 a doborât marți un bombardier rus S-24, pe motiv că a încălcat frontiera turcă venind dinspre Siria, într-un incident în care a murit un pilot rus și un pușcaș marin din cadrul unui comando trimis pentru recuperarea celui de-al doilea pilot care supraviețuise.