Avion Turkish Airlines, aterizare de urgenţă pe Otopeni, cu un pasager suspectat că ar fi bolnav de febră tifoidă UPDATE

Un avion Turkish Airlines a aterizat de urgenţă pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni, cu un pasager bolnav la bord, informează România TV. Pasagerul prezintă simptome de febră tifoidă, iar avionul a fost izolat cu toţi pasagerii la bord.

RomaniaTV.net
18 sept. 2018, 18:11
Avion Turkish Airlines, aterizare de urgenţă pe Otopeni, cu un pasager suspectat că ar fi bolnav de febră tifoidă UPDATE

UPDATE Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, a relatat la România TV că soţia unui pasager din avionul Turkish Airlines care venea la Bucureşti a sunat la aeroport şi a spus că soţul ei este bolnav de febră tifoidă.

Autorităţile aeroportuare au urmat protocolul, au izolat avionul pe pistă şi au preluat pasagerul pentru a-l transporta la spital. 

De asemenea, a mai precizat ministrul, febra tifoidă nefiind transmisibilă prin aer, ceilalţi pasageri au fost lăsaţi să părăsească avionul şi să-şi continue călătoria.

Aeronava venea de la Istanbul spre Bucureşti şi avea 194 de pasageri la bord, plus 10 membri ai echipajului.

Şi Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a emis un comunicat de presă în legătură cu incidentul.

„Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a fost sesizată, astăzi, 18 septembrie 2018, cu privire la existenţa, la bordul unei aeronave a companiei Turkish Airlines, a unui pasager cu simptome de febră tifoidă.

Conducerea CNAB a dispus imediat măsuri de urgenţă, conform unei proceduri speciale pentru asemenea situaţii, aeronava fiind izolată, iar cei 194 de pasageri rămânând la bordul acesteia până la sosirea echipei medicale a Direcţiei de Sănătate Publică, care a dispus măsurile specifice. În urma verificărilor de specialitate, cetăţeanul român suspect de febră tifoidă a fost transferat la spital, iar ceilalţi 193 de pasageri au fost debarcaţi în condiţii de siguranţă, fără risc de contaminare.

Aeronava a aterizat la orele 19:45, din direcţia Istanbul, cu destinaţia Bucureşti”, se aratză în comunicatul CNAB.

_________

Potrivit România TV, la bordul avionul se află un pasager care este suspectat de febră tifoidă.

„Este vorba despre o aeronavă Turkish Airlines care are la bord un pasager cu simptome de febra tifoidă. Aeronava a fost izolată. Cei 290 de pasageri au rămas la bordul aeronavei. Cazul a fost preluat de Direcţia de Sănătate Publică. Aeronava a aterizat la ora 19:45 şi venea de la Istanbul”, au declarat reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.  

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, se îndreaptă spre aeroport.

Dacă boala pasagerului se confirmă, aeroportul va fi pus în carantină.