Avionul EgyptAir, INCIDENT TEHNIC: O cutie neagră confirmă existenţa FUMULUI în avion înainte de prăbuşire

Anchetatorii egipteni au informat că înainte de prăbuşirea avionului companiei EgyptAir, în avion s-au declanşat alarmele de fum. Potrivit acestor informaţii ce au fost scoase la iveală de datele conţinute într-una dintre cutiile negre ale avionului, experţii privilegiază acum ipoteza unui incident tehnic, şi nu pe cea a unui act terorist la bordul aparatului. 

30 iun. 2016, 08:48
Avionul EgyptAir, INCIDENT TEHNIC: O cutie neagră confirmă existenţa FUMULUI în avion înainte de prăbuşire

Analiza uneia dintre cutiile negre ale avionului companiei EgyptAir prăbuşit în Marea Mediterană în data de 19 mai 2016 a confirnmat faptul că alertele antifum din avion s-au declanşat în timpul zborului, înainte de prăbuşirea avionului, au informat anchetatorii egipteni.

„Datele înregistrate confirmă alerte ale sistemului automatizat de comunicaţii ale avionului (ACARS), indicând prezenţa fumului în toalete” şi în partea din faţă a cabinei avionului, a declarat comisia de anchetă într-un comunicat de presă, potrivit Le Figaro.”Părţile din faţa avionului arată semne de deteriorare din cauza temperaturii foarte ridicate şi a funinginii”, se mai arată în acelaşi comunicat. 

Citeşte şi De ce s-a prăbuşit avinul EgyptAir în Mediterana. A fost găsit o CUTIE NEAGRĂ

Zborul MS804 ce făcea legătura între Paris şi Cairo s-a prăbuşit în data de 19 mai 2016 în regiunea din Mediterană cuprinsă între Insula Creta şi coasta de nord a Egiptului, după ce aparatul dispăruse subit de pe ecranele radarelor, din cauza unor motive nedeterminate deocamdată. Avionul avea la bord 66 de persoane, între care 40 erau egipteni – 30 de pasageri şi 10 membri ai echipajului – precum şi 15 cetăţeni francezi.

După descoperirea informaţiilor înregistrate de către una dintre cutiile negre ale aparatului, ipoteza unui atentat terorist la bordul avionului, deşi nu a fost total exclusă, a pierdut teren în faţa celei a unei defecţiuni tehnice la bordul aparatului Airbus- A320.