Avionul malaezian dispărut: PRIMUL RAPORT a fost finalizat, dar rămâne SECRET

Autorităţile malaeziene au încheiat primul raport privind dispariţia avionului Boeing 777, al Malaysia Airlines, însă nu l-au dat publicităţii. Această atitudine adânceşte şi mai mult misterul dispariţiei aeronavei, alimentând zvonurile şi scenariile conspiraţiei.

RomaniaTV.net
24 apr. 2014, 10:31

Malaezia a încheiat joi raportul preliminar privind dispariţia zborului 370, al avionului Boeing 777 aparţinând companiei Malaysia Airlines, dear acest raport nu a fost dat publicităţii, spre mirarea tuturor, dar mai ales a rudelor celor dispăruţi, care sunt disperate să capete măcar un indiciu despre locul în care s-ar afla aeronava, informează CNN.

„Se pun paie pe foc … e un butoi cu pulbere, este un sentiment de neîncredere, în special în China, în legătură cu ceea ce se întâmplă”, a declarat Geoffrey Thomas, directorul AirlineRatings.com.

Autorităţile malaeziene susţin însă că nu au nimic de ascuns, dar rudele celor dspăruţi, şi nu numai acestea, nu au încredere în ele. „Dacă spun că nu au nimic de ascuns, atunci să dea publicităţii raportul preliminar, aşa cum s-a făcut de fiecare dată, până acum, când s-au produs accidente de acest fel”, a mai declarat Thomas pentru CNN.

Citeşte şi Căutările avionului dispărut al companiei Malaysia Airlines vor fi cele mai scumpe din istorie

Cercetările continuă

Raportul a fost trimis unui organism al ONU, pentru aviaţia globală, International Civil Aviation Organization (Organizaţia Internaţională pentru Aviaţie Civilă).

Pe de altă parte, echipele speciale care caută epava avionului dispărut sau orice urmă a acestuia au cercetat o zonă de pe coastele australiene, unde un obiect metalic a putu fi văzut în apropierea ţărmului. Din păcate, obiectul respectiv nu avea nicio legătură cu avionul.

Nu în ultimul rând, cercetările submarine cu ajutorul robotului special Bluefin-21, scufundat în Oceanul Indian, au ajuns la cea de-a 12 misiune, joi, dar nimeni nu se mai aşteaptă să dea de urma epavei. Robotul a scanat deja peste 90% din suprafaţa pe care se presupune că s-ar fi scufundat avionul.