Avionul prăbuşit în Ucraina: Misiunea INTERNAŢIONALĂ a primit ACCES la locul prăbuşirii avionului

Autorităţile malaeziene au anunţat că au ajuns la un acord cu separatiştii proruşi pentru a permite misiunii internaţionale de poliţie să ajungă la locul prăbuşirii avionului Malaysia Airlines în estul Ucrainei

27 iul. 2014, 11:03
Avionul prăbuşit în Ucraina: Misiunea INTERNAŢIONALĂ a primit ACCES la locul prăbuşirii avionului

Membrii misiunii internaţionale de poliţie vor putea pătrunde în zona din estul Ucrainei unde luptele s-au intensificat, ‘pentru a-i proteja pe anchetatorii internaţionali’ care investighează prăbuşirea avionului Malaysia Airlines, zborul MH17, cu 298 de persoane la bord, a anunţat într-un comunicat cabinetul premierului malaezian Najib Razak.

Autorităţile olandeze au anunţat tot duminică faptul că un grup de 30 de experţi legişti olandezi se deplasează spre locul prăbuşirii aeronavei. Olandezii au putut obţine acces în această zonă în urma unui acord încheiat între Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) şi separatiştii proruşi din estul Ucrainei, a precizat Ministerul olandez al Justiţiei într-un comunicat.

Citeşte şi Putin, făcut VINOVAT de DOBORÂREA avionului malaezian în estul Ucrainei

Liderii insurgenţilor proruşi au anunţat de asemenea duminică faptul că un vagon cu lucrurile personale ale victimelor tragediei aviatice a fost transmis autorităţilor olandeze.

Olanda este însărcinată cu procesul de identificare a victimelor şi coordonarea anchetei asupra cauzelor prăbuşirii.

Vezi şi Ucraineanca care A INDIGNAT întreaga lume. S-a pozat cu obiecte FURATE de la locul tragediei aviatice FOTO

Un avion Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines a fost doborât de o rachetă la 17 iulie în estul Ucrainei. Cele 298 de persoane aflate la bordul aeronavei, dintre care 193 de olandezi, au murit. O serie de elemente au determinat autorităţile ucrainene şi statele occidentale să arate cu degetul înspre rebeli. Aceştia au negat acuzaţiile.

Numeroase corpuri neînsufleţite au fost duse deja în Olanda, însă mai sunt în continuare rămăşiţe umane la locul tragediei.