Aviz pozitiv pentru REŢINERE şi ARESTARE în cazul deputatului Marko Attila

Deputaţii din Comisia Juridică au dat aviz favorabil solicitării ministrului Justiţiei, care a cerut reţinerea şi arestarea preventivă a deputatului Marko Attila, într-un nou dosar penal.

30 mart. 2015, 09:30
Aviz pozitiv pentru REŢINERE şi ARESTARE în cazul deputatului Marko Attila

Deputatul Marko Attilla a primit aviz pozitiv pentru reţinere şi arestare preventivă din partea Comisiei juridice din Camera Deputaţilor.

Pentru reținere s-a votat cu 17 voturi, iar pentru arestare 16 voturi.

Vicepreşedintele comisiei, deputatul PSD Ciprian Nica, a declarat că membrii comisiei nu au reuşit să discute cu deputatul UDMR, la comisie fiind reprezentat de doi avocaţi, care au precizat că Marko Attila se află în Ungaria.

„Nu am reuşit să vorbim cu deputatul. Au venit în schimb reprezentanţii domniei sale, două doamne avocat. Mi-au spus în felul următor: dânsul e află în Ungaria, comunică cu Parchetul prin avocaţi şi cu avocaţii comunică prin e-mail. Are un mesaj că nu se sustrage reţinerii sau arestării, pentru că vrea să-şi dovedească nevinovăţia. Prin urmare, bănuiesc, că la Parchetul de pe lângă ICCJ atunci când se va face cererea DNA de arestare, va merge doamna avocat, însoţită de asistentă şi îi va susţine cauza„, a spus Nica.

Nica a adăugat că membrii Comisiei juridice au trimis comunicarea privind discutarea în comisie a cererii DNA la grupul parlamentar, la domiciliul şi adresa de e-mail comunicate la Cameră.

Procurorul general Tiberiu Nițu a transmis joi ministrului Justiției cererea și referatul cauzei în baza cărora să solicite Camerei Deputaților încuviințarea reținerii și arestării preventive a deputatului UDMR Marko Attila Gabor, acuzat de trei infracțiuni de abuz în serviciu în dosarul ANRP, scrie Agerpres.

Citeşte şi: Noua cerere de arestare a deputatului fugar Marko Attila, votată miercuri în plenul Camerei

Este pentru a doua oară când DNA solicită reținerea și arestarea preventivă a lui Marko Attila Gabor, deputatul părăsind între timp teritoriul României, fiind, după ultimele informații, în Ungaria.

„Anterior, Camera Deputaților a încuviințat arestarea preventivă a inculpatului Marko Attila Gabor pentru infracțiunea de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, într-un alt dosar penal, față de care procurorii anticorupție au dispus disjungerea și continuarea cercetărilor în prezenta cauză, în care cercetările au fost extinse și cu privire la infracțiunile menționate mai sus.

Citeşte şi: Avocatul deputatului fugar Marko Attila: Nu a fugit în Ungaria. E o poveste

Din ansamblul activităților desfășurate până în prezent, a rezultat că inculpatul se sustrage activităților de urmărire penală, părăsind teritoriul României”, a precizat DNA.